Makkelijke mosterdsoep met noten-olijvenbrood

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Soep

Een mooie, lekkere, volle maaltijdsoep inclusief een potje biermosterd van De Hemel uit Nijmegen. Afgemaakt met zo'n heerlijk noten-olijvenbroodje van Tom van Otterloo. Makkelijk, lekker en voedzaam! Een recept uit mijn favoriete magazine 'Salt'. (Oja, vegetariërs laten gewoon de ham eruit).

 

Prei en knoflook van De Horsterhof. Selderijgroen van eigen land (Kweekland), biermosterd van De Hemel uit Nijmegen, gemaakt met bier-azijn van eigen azijnculturen. Olijven-notenbrood van Tom van Otterloo uit De Steeg (of wellicht uit de bakkerij van zijn nieuwe winkel in de Steenstraat). Rauwe ham van Wheelse varkentjes via Putman uit de Steenstraat. Het bouillonblokje is vegetarisch.

Ingredienten
  4 st Prei
  4 st Knoflookteen
  1 st Bouillonblokje
  200 g Rauwe ham
  4 Peterselie
  1 st Biermosterd van De Hemel
  125 ml Slagroom
  1 st Noten-olijvenbrood
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de prei in ringen en was hem grondig. Snipper de knoflook. Snijd het selderijgroen fijn.
  • Maak bouillon door het blokje op te lossen in 0,5 liter (= 2 personen) heet water.
  • Fruit de prei en de knoflook in een (soep)pan in een scheut olijjfolie tot het licht kleurt.
  • Roer er enkele lepels biermosterd door en voeg de bouillon toe. Laat ± 20 minuten zachtjes koken.
  • Bak ondertussen de rauwe ham uit in een klein beetje olie. Houd apart.
  • Pureer de soep met een staafmixer, voeg de slagroom toe en breng opnieuw kort aan de kook. Roer goed door en voeg eventueel zout, peper en wat extra mosterd naar smaak toe.
  • Haal de pan van het vuur en bestrooi met de peterselie en de ham of serveer apart ernaast.
  • Serveer met het notenbrood (Tip: het notenbrood even in de oven maakt 'm nòg lekkerder).

Eet smakelijk!