Mediterraanse roerbak met gerookte forelfilet

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Vis

Groenten, ei, linzen en forelfilet samen in een pan, daar kan je toch niet van afblijven!

 

Courgette, wortel, ui, knoflook en peterselie via biologische boerderij de Horsterhof. Ook de eieren komen uit hun eigen kippenkar. De forel komt van 't Smallert in Emst.

Ingredienten
  8 takjes Peterselie
  2 st Forelfilet gerookt
  2 st Courgette
  200 g Wortelen
  2 st Rode ui
  2 st Knoflookteen
  2 st Linzen (blik)
  200 g Cherrytomaten
  4 st Eieren
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de tenen knoflook fijn. Maak de wortelen en courgette schoon en snijd in plakjes. Snijd de ui in grove stukken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de groenten en knoflook 7 min. op middelhoog vuur.
  • Laat ondertussen de linzen uitlekken en halveer de tomaatjes. Schep de tomaten en linzen door de groente in de hapjespan. Verdeel de forelfilet in stukken over het gerecht.
  • Maak per persoon een holte in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat in 8-10 min. op laag vuur stoven tot het eiwit net gestold is. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  • Snijd de peterselie fijn, bestrooi het gerecht ermee en serveer.