Mediterraanse roerbak met gerookte forelfilet
Groenten, ei, linzen en forelfilet samen in een pan, daar kan je toch niet van afblijven!
Courgette, wortel, ui, knoflook en peterselie via biologische boerderij de Horsterhof. Ook de eieren komen uit hun eigen kippenkar. De forel komt van 't Smallert in Emst.
8 takjes | Peterselie | |
2 st | Forelfilet gerookt | |
2 st | Courgette | |
200 g | Wortelen | |
2 st | Rode ui | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Linzen (blik) | |
200 g | Cherrytomaten | |
4 st | Eieren | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de tenen knoflook fijn. Maak de wortelen en courgette schoon en snijd in plakjes. Snijd de ui in grove stukken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de groenten en knoflook 7 min. op middelhoog vuur.
- Laat ondertussen de linzen uitlekken en halveer de tomaatjes. Schep de tomaten en linzen door de groente in de hapjespan. Verdeel de forelfilet in stukken over het gerecht.
- Maak per persoon een holte in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat in 8-10 min. op laag vuur stoven tot het eiwit net gestold is. Bestrooi met peper en eventueel zout.
- Snijd de peterselie fijn, bestrooi het gerecht ermee en serveer.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht