Raapjessalade met appel en notenbrood
Meirapen zijn kleine witte knolletjes en aan de bovenkant zijn ze een beetje roze/paars. Meiraap kan je rauw eten, dus je kan er een heerlijke salade van maken! Meiraap is een bijzondere groente die rijk is aan koper en foliumzuur. Variatie in je voeding is belangrijk, zo zorg je ervoor dat je lichaam een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen binnenkrijgt. Lekker uitproberen dus, die vreemde groentes!
Meiraap en lente-uitjes van biodynamische boerderij De Horsterhof. Appels van Het Gelders eiland en notenbrood van Tom van Otterloo. De hazelnoten zijn ingekocht en de dressing maak ik voor je met verse kruiden uit eigen tuin en yoghurt van de IJsselhoeve.
8 st | Meiraap | |
4 st | Appels | |
4 st | Bosuitjes | |
2 st | Noten-Vijgenbrood | |
100 g | Hazelnoten | |
1 | Dressing | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de meiraap goed en snij een plakje van de boven- en onderkant
- Snij de meiraap doormidden en vervolgens in dunne plakjes
- Was de appels, snij doormidden en verwijder het klokhuis met een mes
- Snij de appel in dunne plakjes
- Meng appel en meiraap in een kom
- Meng de dressing door de salade
- Hak de noten grof en strooi over de salade
- Snij de bosui in ringen en strooi over de salade
- Nog wat vers gemalen peper er overheen en dan lekker eten!
- Warm het notenbrood eventueel nog even op in de oven en serveer ernaast
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht