Raapjessalade met appel en notenbrood

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Salade

Meirapen zijn kleine witte knolletjes en aan de bovenkant zijn ze een beetje roze/paars. Meiraap kan je rauw eten, dus je kan er een heerlijke salade van maken! Meiraap is een bijzondere groente die rijk is aan koper en foliumzuur. Variatie in je voeding is belangrijk, zo zorg je ervoor dat je lichaam een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen binnenkrijgt. Lekker uitproberen dus, die vreemde groentes!

 

Meiraap en lente-uitjes van biodynamische boerderij De Horsterhof. Appels van Het Gelders eiland en notenbrood van Tom van Otterloo. De hazelnoten zijn ingekocht en de dressing maak ik voor je met verse kruiden uit eigen tuin en yoghurt van de IJsselhoeve.

Ingredienten
  8 st Meiraap
  4 st Appels
  4 st Bosuitjes
  2 st Noten-Vijgenbrood
  100 g Hazelnoten
  1 Dressing
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de meiraap goed en snij een plakje van de boven- en onderkant
  • Snij de meiraap doormidden en vervolgens in dunne plakjes
  • Was de appels, snij doormidden en verwijder het klokhuis met een mes
  • Snij de appel in dunne plakjes
  • Meng appel en meiraap in een kom
  • Meng de dressing door de salade
  • Hak de noten grof en strooi over de salade
  • Snij de bosui in ringen en strooi over de salade
  • Nog wat vers gemalen peper er overheen en dan lekker eten!
  • Warm het notenbrood eventueel nog even op in de oven en serveer ernaast