Salade van raapjes met appel en notenbrood
Meirapen zijn kleine witte knolletjes en aan de bovenkant zijn ze een beetje roze/paars. Je kunt ze rauw eten, ze zijn fris en knapperig met een hint van radijsjes. Meiraap is een bijzondere groente die rijk is aan koper en foliumzuur. Variatie in je voeding is belangrijk, zo zorg je ervoor dat je lichaam een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen binnenkrijgt. Lekker uitproberen dus, die vreemde groentes!
Meiraap, lente-uitjes en appels van biodynamische boerderij De Horsterhof. De hazelnoten zijn ingekocht bij biologische groothandel Odin. Het noten-vijgen brood komt van bakkerij Tom van Otterloo.
1 st | Citroen | |
8 takjes | Peterselie | |
1 st | Yoghurt 500ml | |
8 st | Meiraap | |
4 st | Appels | |
4 st | Lente-uitje | |
2 st | Noten-Vijgenbrood | |
100 g | Hazelnoten | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de meiraap goed en snij een plakje van de boven- en onderkant
- Snij de meiraap doormidden en vervolgens in dunne plakjes
- Was de appels, snij doormidden en verwijder het klokhuis met een mes
- Snij de appel in dunne plakjes
- Meng appel en meiraap in een kom
- Maak met de yoghurt, peterselie, citroensap, peper en zout een dressing naar smaak
- Meng de dressing door de salade
- Hak de noten grof en strooi over de salade
- Snij de bosui in ringen en strooi over de salade
- Nog wat vers gemalen peper er overheen en dan lekker eten!
- Warm het notenbrood eventueel nog even op in de oven en serveer ernaast
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht