Minced beef pie met rijst en bietensalade
Kok Casper Koning pakt weer eens uit met heerlijke pasteitjes. Deze keer gevuld met oesterzwammen en rundvlees. Ik combineer ze met smaakvolle rijst en een rode-bietjes salade. Lekker!
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.
Pasteitjes met regionaal rundergehakt en paddestoelen van Middelwaard uit Loo. Uiteraard komt het meel voor het deeg ook uit de regio, van molen De Hoop, Zevenaar. De bietjes zijn van Bio-dynamische boerderij De Horsterhof; de rijst komt uit Italië en is ingekocht via De Nieuwe Band.
8 st | Minced beef pie | |
1 st | Citroen | |
2 st | Knoflookteen | |
300 st | Rijst | |
500 g | Rode bietjes | |
Kaneel | ||
st | Yoghurt 500ml | |
Olijfolie | ||
4 | Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de bietjes en kook ze in hun geheel, in de schil in ± 30 minuten al dente. Spoel en koel ze een beetje af in koud water en ontdoe ze van hun schil (als het goed is valt hij er bijna vanaf). Halveer de bieten en snijd in dunne plakjes (met mes of mandoline).
- (Tip: ik kook de bietjes meestal meteen zodra ik ze in huis heb; zijn ze altijd direct klaar voor gebruik.)
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking: kooktijd is 20 minuten!
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de pasteitjes er in zodra de oven op temperatuur is. Breng in ± 10 minuten op temperatuur.
- In kom yoghurt, citroensap, olijfolie en kaneelpoeder door elkaar roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Bieten door yoghurtmengsel scheppen. Salade op smaak brengen met zout.
- Serveer het pasteitje samen met de rijst en bietensalade.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht