Minced beef pie met rijst en bietensalade

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Aardappelen

Kok Casper Koning pakt weer eens uit met heerlijke pasteitjes. Deze keer gevuld met oesterzwammen en rundvlees. Ik combineer ze met smaakvolle rijst en een rode-bietjes salade. Lekker!

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.

Pasteitjes met regionaal rundergehakt en paddestoelen van Middelwaard uit Loo. Uiteraard komt het meel voor het deeg ook uit de regio, van molen De Hoop, Zevenaar. De bietjes zijn van Bio-dynamische boerderij De Horsterhof; de rijst komt uit Italië en is ingekocht via De Nieuwe Band.

Ingredienten
  8 st Minced beef pie
  1 st Citroen
  2 st Knoflookteen
  300 st Rijst
  500 g Rode bietjes
  Kaneel
  st Yoghurt 500ml
  Olijfolie
  4 Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de bietjes en kook ze in hun geheel, in de schil in ± 30 minuten al dente. Spoel en koel ze een beetje af in koud water en ontdoe ze van hun schil (als het goed is valt hij er bijna vanaf). Halveer de bieten en snijd in dunne plakjes (met mes of mandoline).
  • (Tip: ik kook de bietjes meestal meteen zodra ik ze in huis heb; zijn ze altijd direct klaar voor gebruik.)
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking: kooktijd is 20 minuten!
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de pasteitjes er in zodra de oven op temperatuur is. Breng in ± 10 minuten op temperatuur.
  • In kom yoghurt, citroensap, olijfolie en kaneelpoeder door elkaar roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Bieten door yoghurtmengsel scheppen. Salade op smaak brengen met zout.
  • Serveer het pasteitje samen met de rijst en bietensalade.