Lamspasteitje met rijst en bietensalade
Kok Casper Koning pakt weer eens uit met heerlijke pasteitjes. Deze keer gevuld met vers lamsgehakt uit de regio. Ik combineer ze met smaakvolle rijst en een rode-bietjes salade. Lekker!
Pasteitjes met regionaal rundergehakt en paddestoelen van Middelwaard uit Loo. Uiteraard komt het meel voor het deeg ook uit de regio, van molen De Hoop, Zevenaar. De bietjes zijn van Bio-dynamische boerderij De Horsterhof; de rijst komt uit Italië en is ingekocht via De Nieuwe Band.
8 st | Pasteitje met lam | |
1 st | Citroen | |
2 st | Knoflookteen | |
300 g | Rijst | |
500 g | Rode bietjes | |
Kaneel | ||
Yoghurt | ||
Olijfolie | ||
4 | Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de bietjes en kook ze in hun geheel, in de schil in ± 30 minuten al dente. Spoel en koel ze een beetje af in koud water en ontdoe ze van hun schil (als het goed is valt hij er bijna vanaf). Halveer de bieten en snijd in dunne plakjes (met mes of mandoline).
(Tip: ik kook de bietjes meestal meteen zodra ik ze in huis heb; zijn ze altijd direct klaar voor gebruik.)
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking: kooktijd is 20 minuten!
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de pasteitjes er in zodra de oven op temperatuur is. Breng in ± 10 minuten op temperatuur.
- In kom yoghurt, citroensap, olijfolie en kaneelpoeder door elkaar roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Bieten door yoghurtmengsel scheppen. Salade op smaak brengen met zout.
- Serveer het pasteitje samen met de rijst en bietensalade.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Zoete pasta met drie soorten ui Kids favourite! Bekijk gerecht -
Vis
Risotto met rucola en kabeljauw Fishtastic! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Kruidig gestoofde snijbiet met ei en stokbrood Gestoofde snijbiet met ei en brood Bekijk gerecht -
Vlees
Raapstelenstamppot met katenspek en bosui Omdat het nu nog kan! Bekijk gerecht -
Vlees
Gemarineerde biefstukreepjes met gebakken rijst en paksoi 'De Oosterse keuken' - uit de regio - bij u thuis Bekijk gerecht -
Vis
Andijviestamp met gerookte forel en winterpeen Verleidelijke vis Bekijk gerecht -
Vlees
Romige pasta met snijbiet & spekjes Kleurrijk en kraakvers! Bekijk gerecht -
Vlees
Rijst met kippenragout van Putman en verse kropsla Zo op tafel! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Risotto met koolrabi en kastanjechampignons Fris en knapperig Bekijk gerecht