Minced lamb pie met aardappelen en bietensalade
Kok Casper pakt weer eens uit met heerlijke lamspasteitjes. Het is lammetjestijd en daarom is er nu lamsvles verkrijgbaar in de regio. Ik combineer deze heerlijk pasteitjes met een mooie bietensalade van Gordon Ramsey (die ook makkelijk in het voren te maken is). Overigens worden vrijwel alleen de mannelijke ram-lammeren tot vlees verwerkt omdat de vrouwelijke schapen veelal voor melk en wol worden gehouden. Zo bezien is lamsvlees een bijproduct van wol.
Pasteitjes met groenten van de Horsterhof en paddestoelen van Middelwaard uit Loo. Het vlees in de pastei komt van de lammetjes uit de Liemers. Uiteraard komt het meel voor het deeg ook uit de regio, van molen De Hoop, Zevenaar. De aardappelen komen via De Horsterhof en de bietjes zijn van De Horsterhof.
800 g | Aardappelen | |
4 st | Pasteitje met lam | |
8 st | Rode bietjes | |
2 st | Appels | |
100 g | Geitenkaas | |
100 g | Hazelnoten | |
Olijfolie | ||
Balsamico azijn | ||
4 | Zout, peper |
- Schrob de bietjes schoon, snijd kop en kont eraf en kook ze in hun vel gedurende 30 minuten.
- Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar met een beetje zout.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de pasteitjes er in zodra de oven op temperatuur is. Breng in ± 10 minuten op temperatuur.
Salade:
- Giet de bietjes af en koel ze met koud water een beetje af. Verwijder het velletje (gaat nu makkelijk) en snijd de bietjes in vieren en vervolgens in plakjes.
- Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakjes en besprenkel ze evt. met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Schep de bietjes, appelschijfjes en hazelnoten door elkaar in een schaal en verkruimel de geitenkaas erover. Besprenkel eventueel met een vinaigrette van balsamicoazijn, olijf- en/of walnootolie.
- Serveer het pasteitje samen met de aardappelen (met een klontje roomboter!) en de bietensalade.
-
Vegetarisch
Zoete pasta met drie soorten ui Kids favourite! Bekijk gerecht -
Vis
Risotto met rucola en kabeljauw Fishtastic! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Kruidig gestoofde snijbiet met ei en stokbrood Gestoofde snijbiet met ei en brood Bekijk gerecht -
Vlees
Raapstelenstamppot met katenspek en bosui Omdat het nu nog kan! Bekijk gerecht -
Vlees
Gemarineerde biefstukreepjes met gebakken rijst en paksoi 'De Oosterse keuken' - uit de regio - bij u thuis Bekijk gerecht -
Vis
Andijviestamp met gerookte forel en winterpeen Verleidelijke vis Bekijk gerecht -
Vlees
Romige pasta met snijbiet & spekjes Kleurrijk en kraakvers! Bekijk gerecht -
Vlees
Rijst met kippenragout van Putman en verse kropsla Zo op tafel! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Risotto met koolrabi en kastanjechampignons Fris en knapperig Bekijk gerecht