Minced lamb pie met aardappelen en bietensalade

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Aardappelen

Kok Casper pakt weer eens uit met heerlijke lamspasteitjes. Het is lammetjestijd en daarom is er nu lamsvles verkrijgbaar in de regio. Ik combineer deze heerlijk pasteitjes met een mooie bietensalade van Gordon Ramsey (die ook makkelijk in het voren te maken is). Overigens worden vrijwel alleen de mannelijke ram-lammeren tot vlees verwerkt omdat de vrouwelijke schapen veelal voor melk en wol worden gehouden. Zo bezien is lamsvlees een bijproduct van wol.  

 

Pasteitjes met groenten van de Horsterhof en paddestoelen van Middelwaard uit Loo. Het vlees in de pastei komt van de lammetjes uit de Liemers. Uiteraard komt het meel voor het deeg ook uit de regio, van molen De Hoop, Zevenaar. De aardappelen komen via De Horsterhof en de bietjes zijn van De Horsterhof.

Ingredienten
  800 g Aardappelen
  4 st Pasteitje met lam
  8 st Rode bietjes
  2 st Appels
  100 st Geitenkaas vers 125g
  100 g Hazelnoten
  Olijfolie
  Balsamico azijn
  4 Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schrob de bietjes schoon, snijd kop en kont eraf en kook ze in hun vel gedurende 30 minuten.
  • Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar met een beetje zout. 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de pasteitjes er in zodra de oven op temperatuur is. Breng in ± 10 minuten op temperatuur.

Salade:

  •  Giet de bietjes af en koel ze met koud water een beetje af. Verwijder het velletje (gaat nu makkelijk) en snijd de bietjes in vieren en vervolgens in plakjes.
  • Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakjes en besprenkel ze evt. met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Schep de bietjes, appelschijfjes en hazelnoten door elkaar in een schaal en verkruimel de geitenkaas erover. Besprenkel eventueel met een vinaigrette van balsamicoazijn, olijf- en/of walnootolie. 
  • Serveer het pasteitje samen met de aardappelen (met een klontje roomboter!) en de bietensalade.