Minced lamb pie met aardappelen en bietensalade
Kok Casper pakt weer eens uit met heerlijke lamspasteitjes. Het is lammetjestijd en daarom is er nu lamsvles verkrijgbaar in de regio. Ik combineer deze heerlijk pasteitjes met een mooie bietensalade van Gordon Ramsey (die ook makkelijk in het voren te maken is). Overigens worden vrijwel alleen de mannelijke ram-lammeren tot vlees verwerkt omdat de vrouwelijke schapen veelal voor melk en wol worden gehouden. Zo bezien is lamsvlees een bijproduct van wol.
Pasteitjes met groenten van de Horsterhof en paddestoelen van Middelwaard uit Loo. Het vlees in de pastei komt van de lammetjes uit de Liemers. Uiteraard komt het meel voor het deeg ook uit de regio, van molen De Hoop, Zevenaar. De aardappelen komen via De Horsterhof en de bietjes zijn van De Horsterhof.
800 g | Aardappelen | |
4 st | Pasteitje met lam | |
8 st | Rode bietjes | |
2 st | Appels | |
100 g | Geitenkaas | |
100 g | Hazelnoten | |
Olijfolie | ||
Balsamico azijn | ||
4 | Zout, peper |
- Schrob de bietjes schoon, snijd kop en kont eraf en kook ze in hun vel gedurende 30 minuten.
- Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar met een beetje zout.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de pasteitjes er in zodra de oven op temperatuur is. Breng in ± 10 minuten op temperatuur.
Salade:
- Giet de bietjes af en koel ze met koud water een beetje af. Verwijder het velletje (gaat nu makkelijk) en snijd de bietjes in vieren en vervolgens in plakjes.
- Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakjes en besprenkel ze evt. met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Schep de bietjes, appelschijfjes en hazelnoten door elkaar in een schaal en verkruimel de geitenkaas erover. Besprenkel eventueel met een vinaigrette van balsamicoazijn, olijf- en/of walnootolie.
- Serveer het pasteitje samen met de aardappelen (met een klontje roomboter!) en de bietensalade.
-
Vlees
Snelle spinazie-lasagne met gehakt Lekker & eenvoudig! Bekijk gerecht -
Vlees
Pilav met kip, kerrie & spitskool Kip en zoet; altijd goed! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauwfilet met prei en aardappelpuree Horsterhof meets Visbroertjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Paddenstoelenrisotto "PUURland favoriet" Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige bloemkoolschotel met crème fraîche Zo uit de oven! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje Vegetarische zuurkoolschotel Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige pasta met venkel, prei en oude geitenkaas Pittig groen! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauw in rolletjes van kool gestoofd in tomatensaus zo lekker is gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Italiaans stoofpotje uit Putman's keuken met witte kool Zo op tafel! Bekijk gerecht