Minced lamb pie met quinoa-salade en winterpostelein

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Salade

Kok Casper pakt weer eens uit met heerlijke lamspasteitjes. Het deeg van de pasteitjes is gemaakt met meel van molen 'de Hoop' uit Zevenaar, de regionale vulling bestaat uit Oesterzwammen, lamsgehakt en verse kruiden. Alleen maar even opwarmen en de dressing voor de sla hebben we ook al gemaakt; supermakkelijk gerecht dus.

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.

Pasteitjes met groenten van de Horsterhof en paddestoelen van Middelwaard uit Loo. Het vlees in de pastei komt van de lammetjes uit de Liemers. Uiteraard komt het meel voor het deeg ook uit de regio, van molen De Hoop, Zevenaar. De quinoa koop ik in bij biologische groothandel De Nieuwe Band. De winterpostelein komt uit de koude kas van De Horsterhof in Duiven.

Ingredienten
  2 st Paprika
  2 st Ui
  8 st Pasteitje met lam
  300 g Winterpostelein
  1 Dressing
  400 st Quinoa
  4 Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de pasteitjes er in zodra de oven op temperatuur is. Breng in ± 10 minuten op temperatuur.
  • Was de winterpostelein, droog zo veel mogelijk, doe in een kom en voeg de dressing toe.
  • Doe in een pan  één deel quinoa op twee delen water. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken met de deksel op de pan. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten wellen.
  • Snipper de ui en snij de paprika klein (verwijder de zaadlijsten en pitten).
  • Verwarm een scheut olijfolie in een koekepan en bak daarin de ui heel zacht gedurende 5 minuten. Voeg de parika toe, zet het vuur wat hoger en bak alles nog 3 minuten.
  • Meng de gewelde quinoa met het ui- & paprikamengsel.
  • Serveer het pasteitje samen met de quinoasalade en winterpostelein.