Miso aubergine met rijst en komkommer
Miso betekent gefermenteerde bonen in het Japans en dat is het ook. Deze pasta geeft een enorme umami smaak aan je gerechten. Er zijn verschillende soorten miso, hoe lichter van kleur hoe milder van smaak dit is.
Aubergines, bosui en komkommer van de horsterhof uit Duiven. De misopasta en rijst wordt ingekocht.
1 st | Rijst | |
800 g | Japanse aubergine | |
1 st | Komkommer | |
1 st | Miso pasta | |
1 st | Gemberwortel duim | |
2 st | Bosuitjes | |
4 takjes | Koriander | |
1 st | Limoen | |
Sojasaus | ||
Honing | ||
ml | Azijn | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de kokommer in plakjes.
- Verhit in een steelpannetje een scheut azijn, water en een schep suiker tot de suiker opgelost is.
- Schenk over de kokommer en zet apart.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Snijd de aubergines in blokjes van 2 centimeter.
- Rasp de gember.
- Zet een wok met een scheut olie op hoog vuur en bak hierin de aubergineblokjes rondom goudbruin. Bak het eventueel in twee porties.
- Schep de aubergineblokjes dan uit de pan.
- Doe de sojasaus, miso, limoensap, honing en geraspte gember in de wok en meng dit met elkaar. Voeg een glas water toe om er een sausje van te maken.
- Doe de aubergineblokjes erbij en laat dit op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen tot de saus is ingetrokken in de aubergines en ze lekker zacht geworden zijn.
- Proef of de smaak goed is, kan het nog wat zouter doe er nog wat sojasaus bij, moet het iets zoeter voeg dan nog wat honing toe.
- Snijd de lente-ui in dunne ringen en de koriander fijn en bestrooi de aubergine hiermee.
- Serveer met de rijst en komkommer.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht