Miso aubergine met rijst en komkommer

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Rijst

Miso betekent gefermenteerde bonen in het Japans en dat is het ook. Deze pasta geeft een enorme umami smaak aan je gerechten. Er zijn verschillende soorten miso, hoe lichter van kleur hoe milder van smaak dit is. 

 

Aubergines, bosui en komkommer van de horsterhof uit Duiven. De misopasta en rijst wordt ingekocht.

Ingredienten
  1 st Rijst
  800 g Japanse aubergine
  1 st Komkommer
  1 st Miso pasta
  1 st Gemberwortel duim
  2 st Bosuitjes
  4 takjes Koriander
  1 st Limoen
  st Sojasaus
  Honing
  ml Azijn
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de kokommer in plakjes.
  • Verhit in een steelpannetje een scheut azijn, water en een schep suiker tot de suiker opgelost is.
  • Schenk over de kokommer en zet apart. 
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Snijd de aubergines in blokjes van 2 centimeter.
  • Rasp de gember.
  • Zet een wok met een scheut olie op hoog vuur en bak hierin de aubergineblokjes rondom goudbruin. Bak het eventueel in twee porties.
  • Schep de aubergineblokjes dan uit de pan.
  • Doe de sojasaus, miso, limoensap, honing en geraspte gember in de wok en meng dit met elkaar. Voeg een glas water toe om er een sausje van te maken.
  • Doe de aubergineblokjes erbij en laat dit op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen tot de saus is ingetrokken in de aubergines en ze lekker zacht geworden zijn.
  • Proef of de smaak goed is, kan het nog wat zouter doe er nog wat sojasaus bij, moet het iets zoeter voeg dan nog wat honing toe.
  • Snijd de lente-ui in dunne ringen en de koriander fijn en bestrooi de aubergine hiermee.
  • Serveer met de rijst en komkommer.