Nazomerstoof met courgette, spek & venkel
In dit recept brengen we de mooiste nazomer goenten bij elkaar in een heerlijk stoof; niet moeilijk om te maken, moet wel even sudderen dus het duurt al met al een uurtje vorodat je aan tafel kan.Het recept is geleend van de Allerhande maar dan dus met mooie regionale èn biologische producten.
Aardappelen, venkel en aubergine, courgettes, tomaatjes en kruiden via de Horsterhof uit Duiven, biologische kastanjechampignons van De Middelwaard (www.middelwaard.nl) uit Loo aan de Rijn, En tomaten uit blik via De Nieuwe Band.
1 st | Bouquet garni | |
1 st | Rode peper | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Courgette | |
1 st | Aubergine | |
2 st | Venkel | |
200 g | Spekjes | |
800 g | Aardappelen | |
1 st | Biologische tomatenblokjes (blik) | |
200 g | Cherrytomaten | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de kruiden uit de kruidenmix fijn.
- Snijd de knoflook fijn.
- Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
- Snijd de courgettes in stukken van 2 cm. Snijd de aubergine in stukken van 1 cm. Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknol, verwijder het groen en snijd de venkel in de lengte in gelijke partjes.
- Verhit de pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekreepjes 4 min. Voeg de kruiden, rode peper en knoflook toe en fruit 3 min. op laag vuur.
- Voeg de gesneden groenten, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ± 1,5 cm.
- Voeg de aardapelblokjes en gepelde tomaten toe, breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 35 min zachtjes stoven. Roer af en toe.
- Halveer de tomaatjes, schep ze door de stoof en serveer direct met de ciabatta ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht
-
VisBroccolipasta met gebakken zalmforel Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht
-
VegetarischFrittata op een bedje van sla Voedzaam en fris Bekijk gerecht