Na­zo­mer­stoof met cour­get­te, spek & ven­kel

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 60 minuten • Categorie: Aardappelen

In dit recept brengen ik de mooiste nazomer goenten bijelkaar in een heerlijk stoof; niet moeilijk om te maken, moet wel even sudderen dus het duurt al met al een uurtje vorodat je aan tafel kan. ezig alles bij elkaar. Het recept is geleend van de Allerhande maar dan dus met mooie regionale èn biologische producten.

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

Aardappelen, venkel en aubergine van de Horsterhof uit Duiven, biologische kastanjechampignons van De Middelwaard (www.middelwaard.nl) uit Loo aan de Rijn, courgettes en kruiden van Kweekland aan de Dalweg in Arnhem en tomaatjes en tomaten uit blik via De Nieuwe Band.

Ingredienten
  1 st Bouquet garni
  1 st Rode peper
  2 st Knoflookteen
  2 st Courgette
  1 st Aubergine
  2 st Venkel
  200 g Spekjes
  800 g Aardappelen
  1 st Biologische tomatenblokjes (blik)
  200 g Cherrytomaten
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de kruiden uit de kruidenmix fijn.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  • Snijd de courgettes in stukken van 2 cm. Snijd de aubergine in stukken van 1 cm. Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknol, verwijder het groen en snijd de venkel in de lengte in gelijke partjes.
  • Verhit de pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekreepjes 4 min. Voeg de kruiden, rode peper en knoflook toe en fruit 3 min. op laag vuur.
  • Voeg de gesneden groenten, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ± 1,5 cm.
  • Voeg de aardapelblokjes en gepelde tomaten toe, breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 35 min zachtjes stoven. Roer af en toe.
  • Halveer de tomaatjes, schep ze door de stoof en serveer direct met de ciabatta ernaast.