Nazomerstoof met courgette, spek & venkel
In dit recept brengen ik de mooiste nazomer goenten bijelkaar in een heerlijk stoof; niet moeilijk om te maken, moet wel even sudderen dus het duurt al met al een uurtje vorodat je aan tafel kan. ezig alles bij elkaar. Het recept is geleend van de Allerhande maar dan dus met mooie regionale èn biologische producten.
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.
Aardappelen, venkel en aubergine van de Horsterhof uit Duiven, biologische kastanjechampignons van De Middelwaard (www.middelwaard.nl) uit Loo aan de Rijn, courgettes en kruiden van Kweekland aan de Dalweg in Arnhem en tomaatjes en tomaten uit blik via De Nieuwe Band.
1 st | Bouquet garni | |
1 st | Rode peper | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Courgette | |
1 st | Aubergine | |
2 st | Venkel | |
200 g | Spekjes | |
800 g | Aardappelen | |
1 st | Biologische tomatenblokjes (blik) | |
200 g | Cherrytomaten | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
- Snijd de kruiden uit de kruidenmix fijn.
- Snijd de knoflook fijn.
- Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
- Snijd de courgettes in stukken van 2 cm. Snijd de aubergine in stukken van 1 cm. Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknol, verwijder het groen en snijd de venkel in de lengte in gelijke partjes.
- Verhit de pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekreepjes 4 min. Voeg de kruiden, rode peper en knoflook toe en fruit 3 min. op laag vuur.
- Voeg de gesneden groenten, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ± 1,5 cm.
- Voeg de aardapelblokjes en gepelde tomaten toe, breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 35 min zachtjes stoven. Roer af en toe.
- Halveer de tomaatjes, schep ze door de stoof en serveer direct met de ciabatta ernaast.
-
Vlees
Farmer's Bacon&Cheeseburger, roast potatoes & Jonkheer Bier Brute Lokale Burgers & Bier Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Traditionele Shakshuka Verwarmend vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht