Hamburgers, nieuwe aardappeltjes, sla en een lekker jus

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Het is echt 'hoogseizoen' bij Eline en Matthias, de boerin en boer van De Horsterhofin Duiven. Er komt nu zó veel van het land! Bijvoorbeeld de nieuwe aardappeltjes, die heten niet voor niets 'nieuw'. Ze smaken heerlijk en je hoeft ze niet te schillen. Ook alle andere ingrediënten van dit gerecht (behalve de hamburger van Putman uit de Steenstraat) komen uit Duiven. 

 

Nieuwe aardappeltjes, sla, tomaten en ui van De Horsterhof. Hamburgers met vlees van koeien uit Horst en gemaakt door Putman uit Arnhem.

Ingredienten
  1000 g Nieuwe aardappelen
  4 st Hamburger
  2 st Krop sla
  8 st Tomaten, in stukjes, zaadjes verwijderd
  4 st Ui, in ringen
  Vinaigrette
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schrob de aardappeltjes en zet ze met ruim water en een beetje zout op het vuur. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Was de sla en snijd of scheur 'm in stukken. Sprenkel de vinaigrette over de salade.
  • Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd de ui in ringen. 
  • Doe olijfolie in de pan, laat de olie heet worden, voeg de uienringen toe en bak deze langzaam lichtbruin. Laat de hamburgers tussen de uien glijden, en bak ze aan beide kanten bruin (± 4 minuter per zijde). Haal de hamburgers uit de pan, verpak ze tijdelijk in alumuniumfolie zodat ze warm blijven. Voeg vervolgens de tomaten toe aan de ui en laat het inkoken tot een jus en breng op smaak met peper en zout. 
  • Serveer samen met de nieuwe aardappeltjes en de salade.

Eet smakelijk!