Noodle soep met kip en paksoi

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Soep

Een eenvoudig te maken, lichte soep met een vleugje voorjaar erin. Paksoi is één van de eerste voorjaarsgroenten uit de kas en het is altijd een  feestje om daar recepten bij te zoeken. Deze soep bestaat in vele variaties, voel je dus vooral vrij om te spelen met verschillende smaakmakers; citroengras, kardemom, ketjap, een gekookt eitje...wat je maar lekker vindt.  

 

Kipfilet van KemperKip, pepertje, lente-ui en paksoi via de Horsterhof, mie-noedels, gemberwortel en noedels van de Odin.

Ingredienten
  2 st Noodles
  2 st Kipfilet
  1 st Paksoi
  4 st Lente-uitje
  2 st Bouillonblokje
  2 st Rode peper
  1 st Gemberwortel duim
  st Sojasaus
  st Peper en zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Breng 1 liter water aan de kook met het kippenbouillontablet (4 personen, 1 tablet per 3 pers.).
  • Was de paksoi en snijd het wit van de in reepjes en het groen in dunne slierten.
  • Snijd de kipfilet in reepjes en de rode peper in fijne ringetjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schil de gember en snijd in dunne plakjes.
  • Schep het wit van de paksoi, de kip en de peper & gember naar smaak in de bouillon, laat 10 min. zachtjes doorkoken.
  • Schep de mihoen bij de soep en laat nog 2 minuten meekoken. Breng de soep op smaak met sojasaus. Schep het groen van de paksoi door de soep en strooi de bosui erover.

Eet smakelijk!