Rijstsalade met bosbietjes, radijsjes, lente-ui, walnoten en geitenkaas

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Rijst

Heerlijk lauw-warme salade met wilde rijst en veel verse voorjaars-ingredienten. Wees niet bang voor de bereidingstijd: de bietjes en rijst moeten even koken maar daarna staat het gerecht ook zo op tafel! 

 

De biologische rijst is ingekocht via De Nieuwe Band, een biologische voedingsmiddelengroothandel. De munt komt uit de tuin van Kweekland, de bietjes, radijsjes en lente-uitjes van de Horsterhof in Duiven (alles bij hen is biologisch-dynamisch) en de geitenkaas van 't Zuivelhoekje op de Steenstraat.

Ingredienten
  300 g Wlide rijst
  4 st Rode bietjes
  1 st Bosje radijs
  8 st Lente-uitje
  Munt
  100 g Walnoten
  200 g Geitenkaas
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de bietjes in hun vel in ± 35 minuten gaar. Verwijder het vel en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  • Snijd de lenteuitjes in ringetjes. Snijd de radijsjes in plakjes. Rits de blaadjes van de takjes munt.
  • Meng de nog lauwe rijst, bietjes, radijsjes, walnoten en lenteuitjes in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Verkruimel de geitenkaas erboven en giet er een flinke scheut olijfolie over. Maak af met de muntblaadjes.

Serveer meteen. Eet smakelijk!