Rijstsalade met chioggia-bietjes, radijsjes, bos-ui, walnoten en geitenkaas

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Rijst

Heerlijk lauw-warme salade met wilde rijst, de eerste voorjaarsbietjes, knapperige radijsjes en frisse uitjes. Wees niet bang voor de bereidingstijd: de bietjes en rijst moeten even koken maar daarna staat het gerecht ook zo op tafel! 

 

De biologische rijst is ingekocht via De Nieuwe Band, een biologische voedingsmiddelengroothandel. De munt, bietjes, radijsjes en bos-uitjes van de Horsterhof in Duiven (alles bij hen is biologisch-dynamisch) en de Witte van Koning komt van Boerderij Koning.

Ingredienten
  1 st Wlide rijst
  4 st Choggia bietjes
  1 st Bosje radijs
  8 st Lente-uitje
  4 takjes Munt
  100 g Walnoten
  2 st Witte van Koning
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwijder het loof en de wortel en kook de bietjes in hun vel in ± 35 minuten gaar. Verwijder het vel (onderr koud stromend water) en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  • Snijd de bos-uitjes in ringetjes. Ontdoe de radijsjes van hun loof (is wel eetbaar en kan door de salade), snijd de radijsjes in plakjes. Rits de blaadjes van de takjes munt.
  • Meng de nog lauwe rijst, bietjes, radijsjes, walnoten en lenteuitjes in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Verkruimel de kaas erboven en giet er een flinke scheut olijfolie over. Maak af met de muntblaadjes.

Serveer meteen. Eet smakelijk!