Oesterzwam shoarma

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Graan

Doordat oesterzammen weinig vocht bevatten slinken ze stukken minder dan champignons. Ook hebben ze meer smaak en de bite is lekker vlezig. Door die vlezige structuur zijn het ook fijne vleesvervangers. Let op: de oesterzwammen moeten eerst een uurtje marineren zodat de kruiden goed in kunnen trekken.

 

De oesterzwammen komen van De Middelwaard uit Loo, sla en kokommer via de horsterhof uit Duiven. Normaal met een pita broodje, maar om het echt lokaal te maken doen wij het natuurlijk met brood van bakkerij Hilvers uit Arnhem.

Ingredienten
  800 g Oesterzwam
  4 st Broodjes
  2 st Kruidenmix
  160 g Sla
  1 st Komkommer
  1 st Citroen
  Olijfolie
  st Peper en zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Roer van de olijfolie, knoflook en shoarmakruiden een marinade.
  • Maak de oesterzwammen zo nodig schoon en snijd in reepjes.

Tip: gebruik vooral ook de steeltjes en stronken van de oesterzwammen. Die hebben een stevigere structuur die doet denken aan kipfilet. Erg lekker!

  • Hussel de gesneden oesterzwammen door de marinade en zorg dat alle stukjes goed met marinade zijn bedekt. Dek af en laat tenminste een uur marineren in de koelkast.
  • Neem de shoarma uit de koelkast, verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak daarin de oesterzwam shoarma gaar en lichtjes krokant.

Tip: zet de pit niet te hoog zodat het vocht langzaam kan verdampen en de reepjes paddestoel ‘krokant' kunnen bakken. Het verdampende vocht geeft samen met de kruiden een soort aanbaksel op de reepjes waardoor ze, net als echte shoarma, heerlijk krokante randjes krijgen.

  • Maak een salade van de sla en kokommer en een dressing van citroensap, olijfolie en peper&zout
  • Vul de broodjes met de shoarma en serveer met de salade.

Eet smakelijk!