Oesterzwam shoarma
Doordat oesterzammen weinig vocht bevatten slinken ze stukken minder dan champignons. Ook hebben ze meer smaak en de bite is lekker vlezig. Door die vlezige structuur zijn het ook fijne vleesvervangers. Let op: de oesterzwammen moeten eerst een uurtje marineren zodat de kruiden goed in kunnen trekken.
De oesterzwammen komen van De Middelwaard uit Loo, sla en kokommer via de horsterhof uit Duiven. Normaal met een pita broodje, maar om het echt lokaal te maken doen wij het natuurlijk met brood van bakkerij Hilvers uit Arnhem.
800 g | Oesterzwam | |
4 st | Broodjes | |
2 st | Kruidenmix | |
160 g | Sla | |
1 st | Komkommer | |
1 st | Citroen | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout |
- Roer van de olijfolie, knoflook en shoarmakruiden een marinade.
- Maak de oesterzwammen zo nodig schoon en snijd in reepjes.
Tip: gebruik vooral ook de steeltjes en stronken van de oesterzwammen. Die hebben een stevigere structuur die doet denken aan kipfilet. Erg lekker!
- Hussel de gesneden oesterzwammen door de marinade en zorg dat alle stukjes goed met marinade zijn bedekt. Dek af en laat tenminste een uur marineren in de koelkast.
- Neem de shoarma uit de koelkast, verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak daarin de oesterzwam shoarma gaar en lichtjes krokant.
Tip: zet de pit niet te hoog zodat het vocht langzaam kan verdampen en de reepjes paddestoel ‘krokant' kunnen bakken. Het verdampende vocht geeft samen met de kruiden een soort aanbaksel op de reepjes waardoor ze, net als echte shoarma, heerlijk krokante randjes krijgen.
- Maak een salade van de sla en kokommer en een dressing van citroensap, olijfolie en peper&zout
- Vul de broodjes met de shoarma en serveer met de salade.
Eet smakelijk!
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht
-
VegetarischFrittata op een bedje van sla Voedzaam en fris Bekijk gerecht
-
VegetarischBloemkool beignets Naar een recept van Ottolenghi Bekijk gerecht
-
VeganStamppot van zoete bataat met quinoa en broccoli Low carb! Bekijk gerecht
-
VegetarischSpaghetti met pesto tomatensaus en buffel feta Pasta met groente van het seizoen Bekijk gerecht
-
VegetarischRomige oesterzwam pasta Verse vegetarische pasta Bekijk gerecht
-
VleesHoisin noedels met kipgehakt Makkelijk en licht Bekijk gerecht
-
VegetarischGeroosterde rode koolsalade met geitenkaas en gekarameliseerde walnoten Lauwwarme salade Bekijk gerecht
-
VegetarischKnolselderij stamppot met gedroogde tomaten en appel Hartig en zoet comfort food! Bekijk gerecht