Oesterzwam shoarma
Doordat oesterzammen weinig vocht bevatten slinken ze stukken minder dan champignons. Ook hebben ze meer smaak en de bite is lekker vlezig. Door die vlezige structuur zijn het ook fijne vleesvervangers. Let op: de oesterzwammen moeten eerst een uurtje marineren zodat de kruiden goed in kunnen trekken.
De oesterzwammen komen van De Middelwaard uit Loo, sla en kokommer via de horsterhof uit Duiven. Normaal met een pita broodje, maar om het echt lokaal te maken doen wij het natuurlijk met brood van bakkerij Tom van Otterloo uit Arnhem.
800 g | Oesterzwam | |
4 st | Pavé broodje | |
2 st | Kruidenmix | |
160 g | Sla | |
1 st | Komkommer | |
1 st | Citroen | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout |
- Roer van de olijfolie, knoflook en shoarmakruiden een marinade.
- Maak de oesterzwammen zo nodig schoon en snijd in reepjes.
Tip: gebruik vooral ook de steeltjes en stronken van de oesterzwammen. Die hebben een stevigere structuur die doet denken aan kipfilet. Erg lekker!
- Hussel de gesneden oesterzwammen door de marinade en zorg dat alle stukjes goed met marinade zijn bedekt. Dek af en laat tenminste een uur marineren in de koelkast.
- Neem de shoarma uit de koelkast, verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak daarin de oesterzwam shoarma gaar en lichtjes krokant.
Tip: zet de pit niet te hoog zodat het vocht langzaam kan verdampen en de reepjes paddestoel ‘krokant' kunnen bakken. Het verdampende vocht geeft samen met de kruiden een soort aanbaksel op de reepjes waardoor ze, net als echte shoarma, heerlijk krokante randjes krijgen.
- Maak een salade van de sla en kokommer en een dressing van citroensap, olijfolie en peper&zout
- Vul de broodjes met de shoarma en serveer met de salade.
Eet smakelijk!
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht