Omelet met gekruide zalmforel en spinazie
De zalmforel (Regenboogforel met een mooi oranje kleurtje van de caroteen) van 't Smallert is huisgerookt op Veluws eiken en zeer divers in te zetten. In deze omelet met spinazie komt hij mooi tot zijn recht. Het verse stokbrood maakt het gerecht helemaal af.
De heerlijke, ambachtelijke zalmforel komt uit de vijvers van 't Smallert in Emst, waar ze rondzwemmen in helder Veluws kwelwater. Ze worden koud-gerookt op Veluws eiken en krijgen daarmee hun karakteristieke smaak. De spinazie, eieren en sla komen van biodynamische boerderij De Horsterhof uit Duiven
400 g | Zalmforel, warmgerookt met Veluwse kruiden | |
800 g | Spinazie | |
4 st | Knoflookteen | |
2 st | Ui | |
100 ml | Creme fraiche | |
8 st | Eieren | |
2 st | Stokbrood | |
Zout, peper | ||
Olijfolie | ||
ml | Melk | |
Sojasaus |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven eventueel voor, voor het stokbrood straks.
- Snipper de ui en knoflook.
- Snijd de zalmforel in plakken/stukjes.
- Was de winterpostelein en droog zo goed mogelijk. Maak eventueel aan met wat olijfolie en balsamicoazijn.
- Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook kort en voeg na ± 2 minuten eventueel een scheut sojasaus toe.
- Zet het vuur uit en schep de uien op een bordje.
- Klop de eieren in een flinke kom los met de melk en voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
- Snijd de spinazie enigszins fijn en voeg toe aan het eimengsel. Doe ook de ui en knoflook bij het mengsel en klop even door met een vork. Bak (in de gebruikte koekenpan een omelet per persoon van het eimengsel. Draai de omelet met behulp van een bord of deksel en bak de andere kant kort. Schep dan de omelet op een groot bord en bak de volgende.
- Besmeer de omeletten met creme fraiche en leg de plakjes zalm erop. Rol de eiwrap op en serveer met het (verwarmde) stokbrood ernaast.
Smakelijk eten!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht