Omelet met gerookte zalmforel en spinazie

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Vis

De zalmforel (Regenboogforel met een mooi oranje kleurtje van de caroteen) van 't Smallert is huisgerookt op Veluws eiken en zeer divers in te zetten. In deze omelet met spinazie komt hij mooi tot zijn recht. De verse sla (eigenlijk geen dressing nodig) en het verse stokbrood maken het gerecht helemaal af.

 

De heerlijke, ambachtelijke zalmforel komt uit de vijvers van 't Smallert in Emst, waar ze rondzwemmen in helder Veluws kwelwater. Ze worden koud-gerookt op Veluws eiken en krijgen daarmee hun karakteristiekesmaak. De spinazie, eieren en sla komen van biodynamische boerderij De Horsterhof uit Duiven

Ingredienten
  400 g Warmgerookte zalmforel met Veluwse kruiden
  600 g Spinazie
  4 st Knoflookteen
  2 st Ui
  100 ml Creme fraiche
  8 st Eieren
  2 st Krop sla
  2 st Stokbrood
  Zout, peper
  Olijfolie
  ml Melk
  Sojasaus
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snipper de ui en knoflook.
  • Snijd de zalmforel in plakken/stukjes.
  • Was de winterpostelein en droog zo goed mogelijk. Maak eventueel aan met wat olijfolie en balsamicoazijn.
  • Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook kort en voeg na ± 2 minuten eventueel een scheut sojasaus toe.
  • Zet het vuur uit en schep de uien op een bordje.
  • Klop de eieren in een flinke kom los met de melk en voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
  • Snijd de spinazie enigszins fijn en voeg toe aan het eimengsel. Doe ook de ui en knoflook bij het mengsel en klop even door met een vork. Bak (in de gebruikte koekenpan een omelet per persoon van het eimengsel. Draai de omelet met behulp van een bord of deksel en bak de andere kant kort. Schep dan de omelet op een groot bord en bak de volgende.
  • Besmeer de omeletten met creme fraiche en leg de plakjes zalm erop. Rol de eiwrap op en serveer met het stokbrood en de sla ernaast.

 

Smakelijk eten!