Omelet met gekruide zalmforel en winterpostelein
De zalmforel (Regenboogforel met een mooi oranje kleurtje van de caroteen) van 't Smallert is huisgerookt op Veluws eiken en zeer divers in te zetten. In deze omelet met winterpostelein komt hij mooi tot zijn recht. Het verse brood maakt het gerecht helemaal af.
De heerlijke, ambachtelijke zalmforel komt uit de vijvers van 't Smallert in Emst, waar ze rondzwemmen in helder Veluws kwelwater. Ze worden koud-gerookt op Veluws eiken en krijgen daarmee hun karakteristieke smaak. De spinazie, eieren en sla komen van biodynamische boerderij De Horsterhof uit Duiven. Het brood wordt gebakken in de bakkerij van Tom van Otterloo uit Arnhem.
400 g | Zalmforel, warmgerookt met Veluwse kruiden | |
800 g | Winterpostelein | |
4 st | Knoflookteen | |
2 st | Ui | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
8 st | Eieren | |
4 st | Broodjes | |
Zout, peper | ||
Olijfolie | ||
ml | Melk | |
Sojasaus |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven eventueel voor, voor het brood straks.
- Snipper de ui en knoflook.
- Snijd de zalmforel in plakken/stukjes.
- Was de winterpostelein en droog zo goed mogelijk.
- Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook kort en voeg na ± 2 minuten eventueel een scheut sojasaus toe.
- Zet het vuur uit en schep de uien op een bordje.
- Klop de eieren in een flinke kom los met de melk en voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
- Snijd de winterpostelein enigszins fijn en voeg toe aan het eimengsel. Doe ook de ui en knoflook bij het mengsel en klop even door met een vork. Bak (in de gebruikte koekenpan een omelet per persoon van het eimengsel. Draai de omelet met behulp van een bord of deksel en bak de andere kant kort. Schep dan de omelet op een groot bord en bak de volgende.
- Besmeer de omeletten met creme fraiche en leg de plakjes zalm erop. Rol de eiwrap op en serveer met het (verwarmde) brood ernaast.
Smakelijk eten!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht