Omelet met gekruide zalmforel en winterpostelein
De zalmforel (Regenboogforel met een mooi oranje kleurtje van de caroteen) van 't Smallert is huisgerookt op Veluws eiken en zeer divers in te zetten. In deze omelet met winterpostelein komt hij mooi tot zijn recht. Het verse brood maakt het gerecht helemaal af.
De heerlijke, ambachtelijke zalmforel komt uit de vijvers van 't Smallert in Emst, waar ze rondzwemmen in helder Veluws kwelwater. Ze worden koud-gerookt op Veluws eiken en krijgen daarmee hun karakteristieke smaak. De spinazie, eieren en sla komen van biodynamische boerderij De Horsterhof uit Duiven. Het brood wordt gebakken in de bakkerij van Tom van Otterloo uit Arnhem.
400 g | Zalmforel, warmgerookt met Veluwse kruiden | |
800 g | Winterpostelein | |
4 st | Knoflookteen | |
2 st | Ui | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
8 st | Eieren | |
4 st | Broodjes | |
Zout, peper | ||
Olijfolie | ||
ml | Melk | |
Sojasaus |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven eventueel voor, voor het brood straks.
- Snipper de ui en knoflook.
- Snijd de zalmforel in plakken/stukjes.
- Was de winterpostelein en droog zo goed mogelijk.
- Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook kort en voeg na ± 2 minuten eventueel een scheut sojasaus toe.
- Zet het vuur uit en schep de uien op een bordje.
- Klop de eieren in een flinke kom los met de melk en voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
- Snijd de winterpostelein enigszins fijn en voeg toe aan het eimengsel. Doe ook de ui en knoflook bij het mengsel en klop even door met een vork. Bak (in de gebruikte koekenpan een omelet per persoon van het eimengsel. Draai de omelet met behulp van een bord of deksel en bak de andere kant kort. Schep dan de omelet op een groot bord en bak de volgende.
- Besmeer de omeletten met creme fraiche en leg de plakjes zalm erop. Rol de eiwrap op en serveer met het (verwarmde) brood ernaast.
Smakelijk eten!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Courgettes gevuld met boekweit en tomaat Gezonde vegetarische courgette uit de oven Bekijk gerecht