Omelet met snijbiet en side-salad

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Salade

Een eenvoudig maar heerlijk gerecht uit Zuid-Frankrijk, waar het la trouchia heet. Gevonden op de site van "De gezonde kok".

 

Snijbiet, de meest ondergwaardeerde (of onbekende) bladgroente. Je eet het zo vers mogelijk liefst recht van het land, reden dat het slecht verkrijbaar is in de Nederlandse supermarkten. Het is echter supergezond en met zijn lichte bieten-smaak heel goed te combineren met van alles en nog wat. In deze omelet komt hij goed tot zijn recht.

Ingredienten
  800 g Snijbiet
  4 st Eieren
  120 g Peccorino
  100 ml Slagroom
  8 st Knoflookteen
  400 g Cherrytomaten
  4 takjes Basilicum
  1 st Stokbrood
  Olijfolie
  g Aardappel, speciaal
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de snijbiet en snijd hem klein, de stelen is stukjes van ± 1 cm, het blad grof.
  • Snijd ook de knoflook in kleine stukjes of pers ze met een knoflookpers.
  • Doe alles in een schaal en voeg wat peper en zout toe.
  • Breek de vier eieren in een andere schaal en klop ze luchtig met een garde. Eventueel kun je een scheutje (bijgeleverde) room toevoegen.
  • Meng de eieren en de snijbiet door elkaar en voeg de geraspte peccorino-kaas toe.
  • Zet een koekenpan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Giet het mengsel in de pan en bak de omelet zachtjes gaar. Met een deksel op de pan gaat dat nog beter. Als het lukt kun je de dikke omelet omdraaien en aan twee kanten bakken, eventueel met behulp van een bord. 
  • Snijd ondertussen de cherry-tomaatjes doormidden, doe ze in een schaal. Was de basilicum, snijd of scheur fijn, voeg toe aan de tomaatjes en besprenkel het geheel met wat olijfolie en peper en zout naar smaak.
  • Serveer het stokbrood (evt. kort opgeward in de oven) ernaast.

Eet smakelijk!