Omelet met snijbiet en side-salad
Een eenvoudig maar heerlijk gerecht uit Zuid-Frankrijk, waar het la trouchia heet. Gevonden op de site van "De gezonde kok".
Snijbiet, de meest ondergwaardeerde (of onbekende) bladgroente. Je eet het zo vers mogelijk liefst recht van het land, reden dat het slecht verkrijbaar is in de Nederlandse supermarkten. Het is echter supergezond en met zijn lichte bieten-smaak heel goed te combineren met van alles en nog wat. Op de Horsterhof plukken ze hem 's ochtendsvroeg zodat hij lekker vol met vocht zit en de klanten zo vers mogelijk bereikt.
800 g | Snijbiet | |
4 st | Eieren | |
2 st | Italiaanse kaas stuk | |
1 st | Slagroom 125ml | |
4 st | Knoflookteen | |
400 g | Cherrytomaten | |
4 takjes | Basilicum | |
1 st | Desembrood van Tom | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de snijbiet en snijd hem klein, de stelen is stukjes van ± 1 cm, het blad grof.
- Snijd ook de knoflook in kleine stukjes of pers ze met een knoflookpers.
- Doe alles in een schaal en voeg wat peper en zout toe.
- Breek de vier eieren in een andere schaal en klop ze luchtig met een garde. Eventueel kun je een scheutje (bijgeleverde) room toevoegen.
- Meng de eieren en de snijbiet door elkaar en voeg de geraspte kaas toe.
- Zet een koekenpan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Giet het mengsel in de pan en bak de omelet zachtjes gaar. Met een deksel op de pan gaat dat nog beter. Als het lukt kun je de dikke omelet omdraaien en aan twee kanten bakken, eventueel met behulp van een bord.
- Snijd ondertussen de cherry-tomaatjes doormidden, doe ze in een schaal. Was de basilicum, snijd of scheur fijn, voeg toe aan de tomaatjes en besprenkel het geheel met wat olijfolie en peper en zout naar smaak.
- Serveer het brood (evt. kort opgeward in de oven) ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht