Aardappel-omelet met verse kruiden & spinazie
Deze bijzondere omelet van de Londens-Israëlische sterrenchef chef Yotam Ottolenghi (The New Vegetarian). Ottolengi's gerechten kenmerken zich door zijn Noord-Afrikaanse invloeden. Wellicht herken je het recept van vorig jaar. Vanwege de positieve reacties is ie weer terug van weggeweest: een heerlijk vegetarisch gerecht waar je het vlees absoluut niet in mist.
De eieren, de aardappelen, knoflook en de spinazie zijn ingekocht bij de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof in Duiven. De verse salie komt van Kweekland aan de Dalweg, het ambachtelijke stokbrood van Tom van Otterloo uit De Steeg.
2 st | Takjes salie | |
600 g | Aardappelen | |
300 g | Spinazie | |
8 st | Eieren | |
100 ml | Creme fraiche | |
1 st | Citroen | |
1 st | Knoflookteen | |
4 st | Stokbrood | |
Zout, peper | ||
Safraan / koenjiet | ||
20 ml | Melk | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vulling:
- Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken of plakjes. Was de spinazie goed en snijd in grove stukken.
- Doe de aardappelen met water en saffraan (mag ook een snufje kerrie zijn) in een pan en breng aan de kook.
- Laat 4 minuten zachtjes koken, voeg de schoongemaakte en grof gesneden spinazie en wat zout en peper toe en laat alles nog 10-12 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.
- Giet het kookvocht uit de pan. Voeg dan de citroensap en knoflook toe. Hussel en laat afkoelen tot lauw-warm.
Omeletten:
- Klop de eieren, melk en de salie (en voeg er nog andere kruiden uit je keukenkastje aan toe als je dat lekker lijkt) en wat zout en peper door elkaar.
- Giet een scheut olie in een flinke koekenpan en verhit het, giet er ¼ van het eiermengsel in en bak een dunne omelet. Laat op een stukje keukenpapier glijden. Maak er zo nog één voor elke gast.
- Laat ze iets afkoelen.
- Bestrijk de omeletten voor de helft met crème fraîche.
- Verdeel het aardappel/spinaziemengsel over het ingesmeerde deel van de omeletten, voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
- Vouw elke omelet dubbel, en doe dat nog eens tot hij een waaiervorm heeft. Leg ze in een licht met olie ingevette ovenschaal of op de bakplaat.
- Laat in een voorverwarmde oven in 5-8 minuten warm worden.
Serveer met het (al of niet opgewarmde) stokbrood. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Aardappel prei soep met gerookte zalmforel Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht -
Vlees
Stamppot van spinazie met blauwe kaas en speklappen smaakvolle combi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Oesterzwam shoarma Met vlezige bite! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst gebakken met groenten en omelet Rijst met omelet, een goede combi! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bietensoep met krokante salie en hazelnoten Bekijk gerecht -
Vlees
Chili con carne Comfort food Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pastinaak paddenstoelen stoof Rijk van smaak Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met chinese kool, cashews en verse shii-take copy Vers met een oosters tintje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met pompoenpuree Bekijk gerecht