Ovenpasta met kip en gemengde paddestoelen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Pasta

Ik ben fan van de Franse keuken en dus niet vies van een beetje room. Bij het schrijven van dit recept loopt het water me dan ook al in de mond want pasta, kip en room staan garant voor een heerlijke 'franse' maaltijd uit de regio.

 

Kipstukjes van Putman uit de Steenstraat, kaas via 't Zuivelhoekje, paddestoelen ingekocht en van de Middelwaard uit Loo. Zomerpostelein via de Horsterhof.

Ingredienten
  400 g Kipfilet-blokjes
  300 g Penne pasta
  400 g Gemengde paddestoelen
  2 takjes Basilicum
  200 g Parmezaanse kaas
  500 ml Slagroom
  400 g zomerpostelein
  2 st Knoflookteen
  Olijfolie
  Zout, peper
  200 ml Witte wijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  • Zet een pan op het vuur die zo groot is dat alle ingrediënten erin kunnen en giet er een scheutje olijfolie in. Bestrooi de stukjes kip met peper en zout en bak ze rondom bruin in de olie. Voeg de knoflook en de verse paddenstoelen bij de kip in de pan. Giet wijn naar smaak erbij (ong. 1/2 glas p.p.) en zet het vuur laag. Laat het zaakje een minuut of 15 zachtjes pruttelen tot de stukjes kip gaar zijn en de wijn een beetje is ingekookt.
  • Kook ondertussen de pasta in een ruime hoeveelheid gezouten kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken.
  • Giet de room in de pan met de saus, laat de saus tot tegen de kook aan komen en zet het vuur uit. Breng de saus op smaak met royaal zout en zwarte peper uit de molen. Doe de uitgelekte pasta bij de saus in de pan en hussel goed. Doe driekwart van de Parmezaanse kaas en alle basilicum erbij en roer goed.
  • Doe de pasta over in een ovenvaste schaal of pan met antiaanbaklaag, strooi er de helft van de resterende geraspte kaas over en zet de schaal in de oven tot de bovenkant van de pasta goudbruin en krokant is en de kaas borrelt. Verdeel het gerecht over de borden, sprenkel er olijfolie over en bestrooi het vlak voor het serveren met het laatste restje kaas. 
  • Serveer met de zomerpostelein ernaast (dressing eigenlijk niet nodig).

Eet smakelijk!