Ovenpasta met kip en gemengde paddestoelen
Pasta, kip en room staan garant voor een heerlijke 'franse' maaltijd uit de regio.
Kipstukjes van KemperKip, kaas van de Kaastobbe en paddestoelen ingekocht van de Middelwaard uit Loo.
4 st | Kipfilet | |
1 st | Penne pasta | |
400 g | Gemengde paddestoelen | |
2 takjes | Basilicum | |
2 st | Italiaanse kaas stuk | |
1 st | Slagroom 125ml | |
2 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
Zout, peper | ||
200 ml | Witte wijn |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snij de kipfilet in blokjes.
- Zet een pan op het vuur die zo groot is dat alle ingrediënten erin kunnen en giet er een scheutje olijfolie in. Bestrooi de stukjes kip met peper en zout en bak ze rondom bruin in de olie. Voeg de knoflook en de verse paddenstoelen bij de kip in de pan. Giet wijn naar smaak erbij (ong. 1/2 glas p.p.) en zet het vuur laag. Laat het zaakje een minuut of 15 zachtjes pruttelen tot de stukjes kip gaar zijn en de wijn een beetje is ingekookt.
- Kook ondertussen 75 gram pasta per persoon in een ruime hoeveelheid gezouten kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken.
- Giet de room (125ml voor 4 personen) in de pan met de saus, laat de saus tot tegen de kook aan komen en zet het vuur uit. Breng de saus op smaak met royaal zout en zwarte peper uit de molen. Doe de uitgelekte pasta bij de saus in de pan en hussel goed. Rasp er driekwart van de kaas doorheen, doe alle basilicum erbij en roer goed.
- Doe de pasta over in een ovenvaste schaal of pan met antiaanbaklaag, rasp de helft van de overgebleven kaas erover en zet de schaal in de oven tot de bovenkant van de pasta goudbruin en krokant is en de kaas borrelt. Verdeel het gerecht over de borden, sprenkel er olijfolie over en bestrooi het vlak voor het serveren met het laatste restje kaas.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht