Ovenpasta met kip en gemengde paddestoelen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Pasta

Pasta, kip en room staan garant voor een heerlijke 'franse' maaltijd uit de regio.

 

Kipstukjes van KemperKip, kaas van de Kaastobbe en paddestoelen ingekocht van de Middelwaard uit Loo.

Ingredienten
  4 st Kipfilet
  1 st Penne pasta
  400 g Gemengde paddestoelen
  2 takjes Basilicum
  2 st Italiaanse kaas stuk
  1 st Slagroom 125ml
  2 st Knoflookteen
  Olijfolie
  Zout, peper
  200 ml Witte wijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  • Snij de kipfilet in blokjes.
  • Zet een pan op het vuur die zo groot is dat alle ingrediënten erin kunnen en giet er een scheutje olijfolie in. Bestrooi de stukjes kip met peper en zout en bak ze rondom bruin in de olie. Voeg de knoflook en de verse paddenstoelen bij de kip in de pan. Giet wijn naar smaak erbij (ong. 1/2 glas p.p.) en zet het vuur laag. Laat het zaakje een minuut of 15 zachtjes pruttelen tot de stukjes kip gaar zijn en de wijn een beetje is ingekookt.
  • Kook ondertussen 75 gram pasta per persoon in een ruime hoeveelheid gezouten kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken.
  • Giet de room (125ml voor 4 personen) in de pan met de saus, laat de saus tot tegen de kook aan komen en zet het vuur uit. Breng de saus op smaak met royaal zout en zwarte peper uit de molen. Doe de uitgelekte pasta bij de saus in de pan en hussel goed. Rasp er driekwart van de kaas doorheen, doe alle basilicum erbij en roer goed.
  • Doe de pasta over in een ovenvaste schaal of pan met antiaanbaklaag, rasp de helft van de overgebleven kaas erover en zet de schaal in de oven tot de bovenkant van de pasta goudbruin en krokant is en de kaas borrelt. Verdeel het gerecht over de borden, sprenkel er olijfolie over en bestrooi het vlak voor het serveren met het laatste restje kaas.

Eet smakelijk!