Ovenpasta met kip en gemengde paddestoelen
Pasta, kip en room staan garant voor een heerlijke 'franse' maaltijd uit de regio.
Kipstukjes van KemperKip, kaas van de Kaastobbe en paddestoelen ingekocht van de Middelwaard uit Loo.
4 st | Kipfilet | |
1 st | Penne pasta | |
400 g | Gemengde paddestoelen | |
2 takjes | Basilicum | |
2 st | Italiaanse kaas stuk | |
1 st | Slagroom 125ml | |
2 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
Zout, peper | ||
200 ml | Witte wijn |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snij de kipfilet in blokjes.
- Zet een pan op het vuur die zo groot is dat alle ingrediënten erin kunnen en giet er een scheutje olijfolie in. Bestrooi de stukjes kip met peper en zout en bak ze rondom bruin in de olie. Voeg de knoflook en de verse paddenstoelen bij de kip in de pan. Giet wijn naar smaak erbij (ong. 1/2 glas p.p.) en zet het vuur laag. Laat het zaakje een minuut of 15 zachtjes pruttelen tot de stukjes kip gaar zijn en de wijn een beetje is ingekookt.
- Kook ondertussen 75 gram pasta per persoon in een ruime hoeveelheid gezouten kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken.
- Giet de room (125ml voor 4 personen) in de pan met de saus, laat de saus tot tegen de kook aan komen en zet het vuur uit. Breng de saus op smaak met royaal zout en zwarte peper uit de molen. Doe de uitgelekte pasta bij de saus in de pan en hussel goed. Rasp er driekwart van de kaas doorheen, doe alle basilicum erbij en roer goed.
- Doe de pasta over in een ovenvaste schaal of pan met antiaanbaklaag, rasp de helft van de overgebleven kaas erover en zet de schaal in de oven tot de bovenkant van de pasta goudbruin en krokant is en de kaas borrelt. Verdeel het gerecht over de borden, sprenkel er olijfolie over en bestrooi het vlak voor het serveren met het laatste restje kaas.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Zalmburgers met frisse salade Zelfgemaakte visburgers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vaderdag ontbijt Een ludiek ontbijt met pit! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht