'Oven'heerlijke schotel met andijvie, tomaten, ham & kaas

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Aardappelen

Wat andijvie betreft komt menig Nederlander niet verder dan de andijviestamppot. Dat het ook anders kan, bewijst deze heerlijke ovenschotel die in feite een tosti met groente is volgens mijn kinderen. Maakt mij niet uit, als ze het maar lekker vinden ;-)  

 

Andijvie en ui van De Horsterhof. Stokbrood van Tom van Otterloo, kaas van de Kaastobbe, kruiden uit eigen tuin, achterham van Dykhoeve Herwen. Tomaten uit het zuiden via Distreko.

Ingredienten
  8 takjes Peterselie
  2 st Andijvie
  2 st Stokbrood (gesneden)
  4 st Tomaten
  2 st Rode ui
  12 takjes Bieslook
  2 st Kaas, geraspt, 100g
  2 plakjes Achterham
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de ham in reepjes, de ui in ringen en de tomaten in plakken.
  • Snij de andijvie in reepjes en was hem goed. Snijd de kruiden fijn.
  • Doe de ham, tomaten en uien met de andijvie in een ruime kom, meng de olie en kruiden erdoor en verdeel over de ovenschaal.
  • Snijd het stokbrood in plakjes van 1½ cm breed en steek die dakpansgewijs tussen de andijvie.
  • Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin. 

Eet smakelijk!

Tip: Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 min. in de oven op 180 °C.