Ovenschotel met andijvie, tomaten, ham & kaas
Andijvie en ui van De Horsterhof. Stokbrood van Tom van Otterloo, kaas van Aurora uit Ven-Zelderheide, kruiden van Kweekland, achterham van Putman uit de Steenstraat in Arnhem van varkentjes uit de regio. Tomaten ingekocht via De Horsterhof.
Een experimentje met andijvie; een heerlijke en gezonde groente maar menig Nederkander komt niet verder dan de andijviestamppot. Dat het ook anders kan, bewijst deze heerlijk ovenschotel.
2 st | Andijvie | |
1 st | Stokbrood | |
4 st | Tomaten | |
2 st | Rode ui | |
st | Bouquet garni | |
120 st | Kaas, geraspt, 100g | |
200 plakjes | Achterham | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de ham in reepjes, de ui in ringen en de tomaten in plakken.
- Snij de andijvie in reepjes en was hem goed.
- Doe de ham, tomaten en uien met de andijvie in een ruime kom, meng de olie en kruiden erdoor en verdeel over de ovenschaal.
- Snijd het stokbrood in plakjes van 1½ cm breed en steek die dakpansgewijs tussen de andijvie.
- Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.
Eet smakelijk!
Tip: Je kunt dit gerecht een dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 min. in de oven op 180 °C.
Tip 2: laat de ham weg en je hebt nog steeds een heerlijk en tevens vegetarisch recept.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht