Ovenschotel met andijvie, tomaten, ham & kaas

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Aardappelen

Andijvie en ui van De Horsterhof. Stokbrood van Tom van Otterloo, kaas van Aurora uit Ven-Zelderheide, kruiden van Kweekland, achterham van Putman uit de Steenstraat in Arnhem van varkentjes uit de regio. Tomaten ingekocht via De Horsterhof.  

 

Een experimentje met andijvie; een heerlijke en gezonde groente maar menig Nederkander komt niet verder dan de andijviestamppot. Dat het ook anders kan, bewijst deze heerlijk ovenschotel.

Ingredienten
  2 st Andijvie
  1 st Stokbrood
  4 st Tomaten
  2 st Rode ui
  st Bouquet garni
  120 g Kaas, geraspt
  200 g Achterham
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de ham in reepjes, de ui in ringen en de tomaten in plakken.
  • Snij de andijvie in reepjes en was hem goed. 
  • Doe de ham, tomaten en uien met de andijvie in een ruime kom, meng de olie en kruiden erdoor en verdeel over de ovenschaal.
  • Snijd het stokbrood in plakjes van 1½ cm breed en steek die dakpansgewijs tussen de andijvie.
  • Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin. 

Eet smakelijk!

Tip: Je kunt dit gerecht een dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 min. in de oven op 180 °C.

Tip 2: laat de ham weg en je hebt nog steeds een heerlijk en tevens vegetarisch recept.