Rondje door de kelder
Het land is leeg, de kelders vol: van al die bewaarde knollen en groenten kunnen we nog wel een héél lekkere vegetarische overschotel maken die ook nog eens low-carb is (wel om de roomkaas heen eten). Het is wat snijwerk maar daarna mag je gewoon op de bank wachten tot je ovenschotel klaar is.
Rode bietjes, pastinaak, ui en knoflook van De Horsterhof, pompoen van De Nieuwe Ronde uit wageningen, biologische walnoten zijn ingekocht bij de Odin en smeuïge roomkaas haal ik bij 't Zuivelhoekje op de Steenstraat.
8 st | Rode bietjes | |
2 st | Pastinaak | |
1 st | Pompoen | |
2 st | Ui | |
4 st | Knoflookteen | |
100 st | Geitenkaas vers 125g | |
100 g | Walnoten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de bietjes ± 20 minuten. Spoel ze af met koud water, snijd kop en kont eraf, ontvel ze en snijd in blokjes.
- Was de pompoen goed af, snijd in parten van ± 2 cm, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken
- Schil de pastinaak en snijd in hapklare stukken.
- Schil de ui en snijd in kwarten of achten. Snijd kop en kont van de knoflooktenen, plet ze met de zijkant van je mes en haal het resterende velletje eraf.
- Kieper alle groenten in een flinke ovenschaal, doe er een flinke scheut olijfolie bij, zout en peper naar smaak en hussel het geheel goed. Stop de ui-stukken en hele knoflook ertussen en besprenkel nogmaals met olijfolie.
- Zet (zonder af te dekken) 20 minuten in de oven.
- Haal de schaal er na 20 minuten uit en verdeel de roomkaas in finke klodders en de walnoten erover. Zet nog ± 10 minuten terug.
- Even prikken of alles al gaar is en...
- Serveren maar!
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht