Rondje door de kelder

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Salade

Het land is leeg, de kelders vol: van al die bewaarde knollen en groenten kunnen we nog wel een héél lekkere vegetarische overschotel maken die ook nog eens low-carb is (wel om de roomkaas heen eten). Het is wat snijwerk maar daarna mag je gewoon op de bank wachten tot je ovenschotel klaar is. 

 

Rode bietjes, pastinaak, ui en knoflook van De Horsterhof, pompoen van De Nieuwe Ronde uit wageningen, biologische walnoten zijn ingekocht bij de Odin en smeuïge roomkaas haal ik bij 't Zuivelhoekje op de Steenstraat.

Ingredienten
  8 st Rode bietjes
  2 st Pastinaak
  1 st Pompoen
  2 st Ui
  4 st Knoflookteen
  100 g Geitenkaas
  100 g Walnoten
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de bietjes ± 20 minuten. Spoel ze af met koud water, snijd kop en kont eraf, ontvel ze en snijd in blokjes.
  • Was de pompoen goed af, snijd in parten van ± 2 cm, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken
  • Schil de pastinaak en snijd in hapklare stukken.
  • Schil de ui en snijd in kwarten of achten. Snijd kop en kont van de knoflooktenen, plet ze met de zijkant van je mes en haal het resterende velletje eraf.
  • Kieper alle groenten in een flinke ovenschaal, doe er een flinke scheut olijfolie bij, zout en peper naar smaak en hussel het geheel goed. Stop de ui-stukken en hele knoflook ertussen en besprenkel nogmaals met olijfolie.
  • Zet (zonder af te dekken) 20 minuten in de oven.
  • Haal de schaal er na 20 minuten uit en verdeel de roomkaas in finke klodders en de walnoten erover. Zet nog ± 10 minuten terug.
  • Even prikken of alles al gaar is en...
  • Serveren maar! 

Eet smakelijk!