Rondje door de kelder
Het land is leeg, de kelders vol: van al die bewaarde knollen en groenten kunnen we nog wel een héél lekkere vegetarische overschotel maken die ook nog eens low-carb is (wel om de roomkaas heen eten). Het is wat snijwerk maar daarna mag je gewoon op de bank wachten tot je ovenschotel klaar is.
Rode bietjes, pastinaak, ui en knoflook van De Horsterhof, pompoen van De Nieuwe Ronde uit wageningen, biologische walnoten zijn ingekocht bij de Odin en smeuïge roomkaas haal ik bij 't Zuivelhoekje op de Steenstraat.
8 st | Rode bietjes | |
2 st | Pastinaak | |
1 st | Pompoen | |
2 st | Ui | |
4 st | Knoflookteen | |
100 st | Geitenkaas vers 125g | |
100 g | Walnoten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de bietjes ± 20 minuten. Spoel ze af met koud water, snijd kop en kont eraf, ontvel ze en snijd in blokjes.
- Was de pompoen goed af, snijd in parten van ± 2 cm, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken
- Schil de pastinaak en snijd in hapklare stukken.
- Schil de ui en snijd in kwarten of achten. Snijd kop en kont van de knoflooktenen, plet ze met de zijkant van je mes en haal het resterende velletje eraf.
- Kieper alle groenten in een flinke ovenschaal, doe er een flinke scheut olijfolie bij, zout en peper naar smaak en hussel het geheel goed. Stop de ui-stukken en hele knoflook ertussen en besprenkel nogmaals met olijfolie.
- Zet (zonder af te dekken) 20 minuten in de oven.
- Haal de schaal er na 20 minuten uit en verdeel de roomkaas in finke klodders en de walnoten erover. Zet nog ± 10 minuten terug.
- Even prikken of alles al gaar is en...
- Serveren maar!
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht