Ratatouille met pompoen en bietjes uit de oven
Het land is bijna leeg, de kelders vol: van al die bewaarde knollen en groenten kunnen we nog een lekkere vegetarische overschotel maken!
Rode bietjes, pastinaak, ui en knoflook van De Horsterhof, pompoen van de Groentemeiden uit Hemmen, biologische walnoten zijn ingekocht en geitenkaas haal ik bij 't Zuivelhoekje op de Steenstraat.
4 st | Rode bietjes | |
2 st | Pastinaak | |
1 st | Pompoen | |
2 st | Ui | |
4 st | Knoflookteen | |
2 st | Geitenkaas vers 125g | |
100 g | Walnoten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de bietjes ± 20 minuten. Spoel ze af met koud water, snijd kop en kont eraf, ontvel ze en snijd in blokjes.
- Was de pompoen goed af, snijd in parten van ± 2 cm, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken
- Schil de pastinaak en snijd in hapklare stukken.
- Schil de ui en snijd in kwarten of achten. Snijd kop en kont van de knoflooktenen, plet ze met de zijkant van je mes en haal het resterende velletje eraf.
- Kieper alle groenten in een flinke ovenschaal, doe er zout en peper naar smaak bij en een flinke scheut olijfolie. Hussel goed. Stop de uistukken en hele knoflook ertussen en besprenkel nogmaals met olijfolie.
- Zet (zonder af te dekken) 20 minuten in de oven. Haal de schaal er na 20 minuten uit en verdeel de gebrokkelde geitenkaas en walnoten erover. Zet nog 10 miuten terug.
- Serveren maar! (Lekker met een stukje stokbrood).
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht