Ratatouille met pompoen en bietjes uit de oven
Het land is leeg, de kelders vol: van al die bewaarde knollen en groenten kunnen we nog een lekkere vegetarische overschotel maken!
Rode bietjes, pastinaak, ui en knoflook van De Horsterhof, pompoen van de Groentemeiden uit Hemmen, biologische walnoten zijn ingekocht en geitenkaas haal ik bij 't Zuivelhoekje op de Steenstraat.
4 st | Rode bietjes | |
2 st | Pastinaak | |
1 st | Pompoen | |
2 st | Ui | |
4 st | Knoflookteen | |
200 st | Geitenkaas vers 125g | |
100 g | Walnoten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de bietjes ± 20 minuten. Spoel ze af met koud water, snijd kop en kont eraf, ontvel ze en snijd in blokjes.
- Was de pompoen goed af, snijd in parten van ± 2 cm, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken
- Schil de pastinaak en snijd in hapklare stukken.
- Schil de ui en snijd in kwarten of achten. Snijd kop en kont van de knoflooktenen, plet ze met de zijkant van je mes en haal het resterende velletje eraf.
- Kieper alle groenten in een flinke ovenschaal, doe er zout en peper naar smaak bij en een flinke scheut olijfolie. Hussel goed. Stop de uistukken en hele knoflook ertussen en besprenkel nogmaals met olijfolie.
- Zet (zonder af te dekken) 20 minuten in de oven. Haal de schaal er na 20 minuten uit en verdeel de gebrokkelde geitenkaas en walnoten erover. Zet nog 10 miuten terug.
- Serveren maar! (Lekker met een stukje stokbrood).
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht