Ovenschotel spitskool, champignons, spekreepjes en mosterd
Ovenschotel met een twist; de creme fraiche en mosterd geven een heelijke zachte smaak: echte crowdpleaser en makkelijk vooruit te maken en weer op te warmen!
Spitskool, prei en aardappelen van boer Matthias en boerin Eline van De Horsterhof. Voor de mosterd raad ik uiteraard Biermosterd Grof van De Hemel uit Nijmegen aan. Deze is niet bijgeleverd maar wel te bestellen via de site. Spekjes van Putman in de Steenstraat en biologische champignons ingekocht via de Acherhoekse bioboer-distributeur Distreko.
1 st | Spitskool | |
1 st | Prei | |
800 g | Aardappelen | |
200 g | Kastanjechampignons | |
200 g | Spekjes, gerookt | |
ml | Creme fraiche | |
st | Kaas, geraspt, 100g | |
Olijfolie | ||
Mosterd | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de spitskool schoon en snij deze in reepjes. Maak de prei schoon en snij deze in ringen. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes.
- Schil de aardappelen. Snij ze in kleine stukken en kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de gare aardappels goed droogstomen. Stamp de aardappels met een stamper grof en roer de crème fraîche (minus twee eetlepels die je later nodig hebt) en één eetlepel mosterd door de aardappelen.
- Verhit olie in de wok en bak hierin de spekreepjes knapperig. Voeg de plakjes champignons toe en bak deze mee tot al het vocht is verdwenen. Voeg de prei toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.
- Doe de spitskool erbij en roerbak alles nog 5 - 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de spitskool. De spitskool moet nog knapperig blijven.
- Maak de spitskool op smaak met peper, zout, nootmuskaat en eventueel cayennepeper. Roer 2 eetlepels crème fraîche en 1 eetlepel mosterd door de kool.
- Doe het koolmengsel in een vuurvaste ovenschool en verdeel de aardappelpuree over de spitkool en bestrooi met wat geraspte kaas.
- Zet de schaal in de voorverwarmde oven tot de kaas een goudbruine kleur heeft gekregen.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Aardappel prei soep met gerookte zalmforel Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht -
Vlees
Stamppot van spinazie met blauwe kaas en speklappen smaakvolle combi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Oesterzwam shoarma Met vlezige bite! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst gebakken met groenten en omelet Rijst met omelet, een goede combi! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bietensoep met krokante salie en hazelnoten Bekijk gerecht -
Vlees
Chili con carne Comfort food Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pastinaak paddenstoelen stoof Rijk van smaak Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met chinese kool, cashews en verse shii-take copy Vers met een oosters tintje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met pompoenpuree Bekijk gerecht