Ovenschotel spitskool, champignons, mosterd en walnoten
Ovenschotels zijn altijd fijn als je last hebt van in- en uitvliegende huisgenoten. Eenvoudig vooruit te bereiden en makkelijk op te warmen. Maar bovenal is dit een heerlijke hartige, knapperige allemansvriend. Mjammie.
Kraakverse lente-spitskool, prei en aardappelen van boer Matthias en boerin Eline van De Horsterhof. Biologische champignons van De Middelwaard uit Loo en walnoten ingekocht via bio groothandel De Nieuwe Band.
1 st | Spitskool | |
1 st | Prei | |
800 g | Aardappelen | |
200 g | Kastanjechampignons | |
200 g | Walnoten | |
ml | Creme fraiche | |
80 g | Kaas, geraspt | |
Olijfolie | ||
Mosterd | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de spitskool schoon en snij deze in reepjes. Maak de prei schoon en snij deze in ringen. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes.
- Schil de aardappelen. Snij ze in kleine stukken en kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de gare aardappels goed droogstomen. Stamp de aardappels met een stamper grof en roer de crème fraîche (minus twee eetlepels die je later nodig hebt) en één eetlepel mosterd door de aardappelen.
- Verhit olie in de wok en bak hierin de plakjes champignons tot al het vocht is verdwenen.
- Voeg de prei toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.
- Doe de spitskool erbij en roerbak alles nog 5 - 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de spitskool. De spitskool moet nog knapperig blijven.
- Maak de spitskool op smaak met peper, zout, nootmuskaat en eventueel cayennepeper. Roer 2 eetlepels crème fraîche en 1 eetlepel mosterd door de kool.
- Doe het koolmengsel in een vuurvaste ovenschotel. Verdeel de walniten erover en dek vervolgens af met de aardappelpuree en bestrooi met wat geraspte kaas.
- Zet de schaal in de voorverwarmde oven tot de kaas een goudbruine kleur heeft gekregen.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Zoete pasta met drie soorten ui Kids favourite! Bekijk gerecht -
Vis
Risotto met rucola en kabeljauw Fishtastic! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Kruidig gestoofde snijbiet met ei en stokbrood Gestoofde snijbiet met ei en brood Bekijk gerecht -
Vlees
Raapstelenstamppot met katenspek en bosui Omdat het nu nog kan! Bekijk gerecht -
Vlees
Gemarineerde biefstukreepjes met gebakken rijst en paksoi 'De Oosterse keuken' - uit de regio - bij u thuis Bekijk gerecht -
Vis
Andijviestamp met gerookte forel en winterpeen Verleidelijke vis Bekijk gerecht -
Vlees
Romige pasta met snijbiet & spekjes Kleurrijk en kraakvers! Bekijk gerecht -
Vlees
Rijst met kippenragout van Putman en verse kropsla Zo op tafel! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Risotto met koolrabi en kastanjechampignons Fris en knapperig Bekijk gerecht