Makkelijke ovenschotel spitskool, champignons, gehakt en mosterd
Ovenschotel met een twist; de creme fraiche en mosterd
Spitskool, prei en aardappelen van boer Matthias en boerin Eline van De Horsterhof. Voor de mosterd raden we uiteraard een van de soorten van Zenz uit Doesburg aan. Deze is niet bijgeleverd maar wel te bestellen via de site. Spekjes van boerderij Dykhoeve uit Herwen en biologische champignons ingekocht via Distreko.
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
800 g | Spitskool, gesneden | |
1 st | Prei | |
800 g | Aardappelen | |
200 g | Kastanjechampignons | |
1 st | Gehakt half om half | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
Olijfolie | ||
Mosterd | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de spitskool schoon en snij deze in reepjes. Maak de prei schoon en snij deze in ringen. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes.
- Schil de aardappelen. Snij ze in kleine stukken en kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de gare aardappels goed droogstomen. Stamp de aardappels met een stamper grof en roer de crème fraîche (minus twee eetlepels die je later nodig hebt) en één eetlepel mosterd door de aardappelen.
- Verhit olie in de wok en bak hierin het gehakt rul. Voeg de plakjes champignons toe en bak deze mee tot al het vocht is verdwenen. Voeg de prei toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.
- Doe de spitskool erbij en roerbak alles nog 5 - 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de spitskool. De spitskool moet nog knapperig blijven.
- Maak de spitskool op smaak met peper, zout, nootmuskaat en eventueel cayennepeper. Roer 2 eetlepels crème fraîche en 1 eetlepel mosterd door de kool.
- Doe het koolmengsel in een vuurvaste ovenschool en verdeel de aardappelpuree over de spitkool en bestrooi met wat geraspte kaas.
- Zet de schaal in de voorverwarmde oven tot de kaas een goudbruine kleur heeft gekregen.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Courgettes gevuld met boekweit en tomaat Gezonde vegetarische courgette uit de oven Bekijk gerecht