Ovenschotel met spitskool, kerrie en gehakt
De kolen komen uit de kelder maar zijn nog heelijk knapperig. Een makkelijke schotel die zich ook in 't voren laat maken en later opgewarmd kan worden; ideaal voor sportende huisgenoten!
Spitskool en ui van de Horsterhof, aardappelen van 't Gelders Eiland, rundergehakt van blije koeien uit Horst via Putman uit de Steenstraat. Kaas via Aurora en door de collega's op Kweekland voor u geraspt.
2 st | Spitskool | |
400 g | Rundergehakt | |
1000 g | Aardappelen | |
4 st | Ui | |
80 st | Kaas, geraspt, 100g | |
Boter | ||
ml | Melk | |
Kerriepoeder | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de spitskool overlangs in 4 kwarten en verwijder de harde kern en stronk. Snijd de vier stukken over de breedte in reepjes van 1/2 cm. Kook de spitskool in ± 10 minuten beetgaar in ruim water met een beetje zout.
- Schil de aardappelen en kook ze in ± 20 minuten gaar met en een beetje zout. Zodra je ze makkelijk met een vork in tweeën prikt haal je ze van het vuur en giet ze af. Doe er een flinke klont boter bij en een flinke scheut melk of room. Stamp tot je een mooie puree hebt.
- Snipper de uien.
- Bak de uien 3 minuten zacht aan voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg daarna kerrie, een beetje zout en peper toe, het moet wel een beetje 'nat' zijn.
- Doe in de ingevette ovenschaal een laag puree, dan een laag spitskool, gehakt, weer spitskool, gehakt. De bovenste laag is puree. Bestrooi met kaas en leg hier en daar wat klontjes boter.
- Zet in de oven totdat de kaas een korstje vormt.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht