Ovenschotel met spitskool, kerrie en gehakt
De kolen komen uit de kelder maar zijn nog heelijk knapperig. Een makkelijke schotel die zich ook in 't voren laat maken en later opgewarmd kan worden; ideaal voor sportende huisgenoten!
Spitskool en ui van de Horsterhof, aardappelen van 't Gelders Eiland, rundergehakt van blije koeien uit Horst via Putman uit de Steenstraat. Kaas via Aurora en door de collega's op Kweekland voor u geraspt.
2 st | Spitskool | |
400 g | Rundergehakt | |
1000 g | Aardappelen | |
4 st | Ui | |
80 st | Kaas, geraspt, 100g | |
Boter | ||
ml | Melk | |
Kerriepoeder | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de spitskool overlangs in 4 kwarten en verwijder de harde kern en stronk. Snijd de vier stukken over de breedte in reepjes van 1/2 cm. Kook de spitskool in ± 10 minuten beetgaar in ruim water met een beetje zout.
- Schil de aardappelen en kook ze in ± 20 minuten gaar met en een beetje zout. Zodra je ze makkelijk met een vork in tweeën prikt haal je ze van het vuur en giet ze af. Doe er een flinke klont boter bij en een flinke scheut melk of room. Stamp tot je een mooie puree hebt.
- Snipper de uien.
- Bak de uien 3 minuten zacht aan voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg daarna kerrie, een beetje zout en peper toe, het moet wel een beetje 'nat' zijn.
- Doe in de ingevette ovenschaal een laag puree, dan een laag spitskool, gehakt, weer spitskool, gehakt. De bovenste laag is puree. Bestrooi met kaas en leg hier en daar wat klontjes boter.
- Zet in de oven totdat de kaas een korstje vormt.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht