Paksoi Ovenschotel

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Aardappelen

Paksoi is een koolgewas maar wordt als groente verbouwt. Niet te verwarren met Chinese kool, die er inderdaad wat op lijkt en met paksoi gemeen heeft dat het een kool is die niet naar kool smaakt. Een echte voorjaarsgroente met een heerlijk frisse smaak en een lekker knapperige steel (mits je hem niet te lang kookt). In deze ovenschotel met groenten uit het Oosten van het land èn een Oosterse twist komt hij goed tot zijn recht.

 

De Paksoi dus van de Horsterhof, net als de knoflook en het uitje. De aardappelen zijn nog van vorig seizoen. Het rundergehakt komt van Putman uit de Steenstraat (en de koeien staan in Horst). De kaas is een biologische belegen kaas van Aurora gemaakt van Achterhoekse melk.

Ingredienten
  800 g Aardappelen
  500 st Paksoi
  400 g Rundergehakt
  1 st Ui, gesnipperd
  1 st Knoflookteen
  100 g Kaas, geraspt
  Boter
  Zout, peper
  Kerriepoeder
  Ketjap
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout 5 minuten. Laat ze uitlekken. 
  • Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze. 
  • Maak de paksoi schoon en snijd ze in stukken van 5cm. 
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin het gehakt rul. 
  • Voeg dan de ui, knoflook, zout, peper en kerriepoeder naar smaak toe en bak dit een paar minuten mee. Je kunt de schotel wat meer pit geven door er sambal en/of ketjap aan toe te voegen.
  • Voeg dan de paksoi toe en bak ook dit enkele minuten mee maar zorg dat het wit van de paksoi lekker knapperig blijft. 
  • Vet een ovenschaal in, schep hierin het gehakt-paksoi mengsel en verdeel de aardappelschijfjes hierover. 
  • Bestrooi de schotel met geraspte kaas en zet deze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!