Klassieke spaghetti carbonara met komkommersalade
Samen met 'bucatini amatriciana' is dit het bekendste gerecht uit de Midden-Italiaanse streek Lazio. Het heet 'carbonara' omdat het vroeger bereid werd door de vrouwen van de arbeiders die in de Apennijnen hout verzamelden voor de fabricage van houtskool (carbonara is 'van de kolenbrandersvrouw'). Bij ons thuis al jaren top-favouriet bij de kids (maar ook bij de volwassenen!) deze traditionele pasta carbonara. Een recept uit de 'Zilveren lepel'. Eenvoudig maar houd je wel aan (de volgorde van) het recept anders wordt het een kleffe boel. De komkommersalade als lekkere opfrisser ernaast en voor de broodnodige vitamientjes uiteraard.
![](/static/upload/normal/f31d50ee-4ece-ce06-279c-4637f1f644e7/cover-de-zilveren-lepel-pasta-gr.jpg)
Guanciale van de Goed Gevulde uit Halle, pasta (biologisch) ingekocht, komkommer, knoflook en eieren via de Horsterhof in Duiven en de kaas van De Kaastobbe in Duiven.
1 st | Spaghetti | |
200 g | Guanciale | |
300 g | Kaas geraspt (gemengd) | |
2 st | Eieren | |
4 st | Knoflookteen | |
2 st | Komkommer | |
2 st | Ui | |
ml | mayonaise | |
Boter | ||
Zout, peper | ||
Yoghurt | ||
g | Suiker |
Kokommersalade:
- Hak de ui en de knoflook heel fijn. Doe in een kom 2 eetlepels yoghurt en drie eetlepels mayonaise met een schepje suiker en peper naar smaak. Roer de ui en de helft van de knoflook hierdoor. Maak de komkommer schoon en snij deze in dunne plakjes en roer deze door de saus.
Spaghetti carbonara:
- Snijd de Guanciale in kleine blokjes.
- Smelt de boter, doe er de Guanciale en de rest van de knoflook bij en bak tot de knoflook bruin wordt; vis de knof eruit en gooi hem weg.
- Kook de spaghetti in een grote pan water met zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze bij de Guanciale.
- Haal de pan van het vuur en roer de eieren, de helft van geraspte kaas en wat peper door de spaghetti. Roer goed: de eieren moeten zich hechten aan de pasta. Roer er de rest van de kaas door en dien het gerecht op.
Eet smakelijk!
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht