Klassieke spaghetti carbonara met komkommersalade

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Samen met 'bucatini amatriciana' is dit het bekendste gerecht uit de Midden-Italiaanse streek Lazio. Het heet 'carbonara' omdat het vroeger bereid werd door de vrouwen van de arbeiders die in de Apennijnen hout verzamelden voor de fabricage van houtskool (carbonara is 'van de kolenbrandersvrouw'). Bij ons thuis al jaren top-favouriet bij de kids (maar ook bij de volwassenen!) deze traditionele pasta carbonara. Een recept uit de 'Zilveren lepel'. Eenvoudig maar houd je wel aan (de volgorde van) het recept anders wordt het een kleffe boel. De komkommersalade als lekkere opfrisser ernaast en voor de broodnodige vitamientjes uiteraard. 

 

Guanciale van de Goed Gevulde uit Halle, pasta (biologisch) ingekocht, komkommer, knoflook en eieren via de Horsterhof in Duiven en de kaas van De Kaastobbe in Duiven.

Ingredienten
  1 st Spaghetti
  200 g Guanciale
  300 g Kaas geraspt (gemengd)
  2 st Eieren
  4 st Knoflookteen
  2 st Komkommer
  2 st Ui
  ml mayonaise
  Boter
  Zout, peper
  Yoghurt
  g Suiker
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Kokommersalade:

  • Hak de ui en de knoflook heel fijn. Doe in een kom 2 eetlepels yoghurt en drie eetlepels mayonaise met een schepje suiker en peper naar smaak. Roer de ui en de helft van de knoflook hierdoor. Maak de komkommer schoon en snij deze in dunne plakjes en roer deze door de saus.

Spaghetti carbonara:

  • Snijd de Guanciale in kleine blokjes.
  • Smelt de boter, doe er de Guanciale en de rest van de knoflook bij en bak tot de knoflook bruin wordt; vis de knof eruit en gooi hem weg.
  • Kook de spaghetti in een grote pan water met zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze bij de Guanciale.
  • Haal de pan van het vuur en roer de eieren, de helft van geraspte kaas en wat peper door de spaghetti. Roer goed: de eieren moeten zich hechten aan de pasta. Roer er de rest van de kaas door en dien het gerecht op.

Eet smakelijk!