Klassieke spaghetti carbonara met komkommersalade
Samen met 'bucatini amatriciana' is dit het bekendste gerecht uit de Midden-Italiaanse streek Lazio. Het heet 'carbonara' omdat het vroeger bereid werd door de vrouwen van de arbeiders die in de Apennijnen hout verzamelden voor de fabricage van houtskool (carbonara is 'van de kolenbrandersvrouw'). Bij ons thuis al jaren top-favouriet bij de kids (maar ook bij de volwassenen!) deze traditionele pasta carbonara. Een recept uit de 'Zilveren lepel'. Eenvoudig maar houd je wel aan (de volgorde van) het recept anders wordt het een kleffe boel. De komkommersalade als lekkere opfrisser ernaast en voor de broodnodige vitamientjes uiteraard.

Spekjes van Dykhoeve, pasta via De Nieuwe Band, komkommer, knoflook en eieren via de Horsterhof in Duiven en de kaas van De Kaastobbe in Duiven.
1 st | Spaghetti | |
100 g | Spekjes, gerookt | |
2 st | Oude Kaas | |
2 st | Italiaanse kaas stuk | |
2 st | Eieren | |
4 st | Knoflookteen | |
2 st | Komkommer | |
2 st | Ui | |
ml | mayonaise | |
Boter | ||
Zout, peper | ||
st | Yoghurt 500ml | |
g | Suiker |
Kokommersalade:
- Hak de ui en de knoflook heel fijn. Doe in een kom 2 eetlepels yoghurt en drie eetlepels mayonaise met een schepje suiker en peper naar smaak. Roer de ui en de helft van de knoflook hierdoor. Maak de komkommer schoon en snij deze in dunne plakjes en roer deze door de saus.
Spaghetti carbonara:
- Smelt de boter, doe er de spekjes en de rest van de knoflook bij en bak tot de knoflook bruin wordt; vis de knof eruit en gooi hem weg.
- Kook de spaghetti in een grote pan water met zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze bij de spekjes.
- Haal de pan van het vuur en roer de eieren, rasp de helft van de oude kaas, de helft van de Italiaanse kaas en wat peper door de spaghetti. Roer goed: de eieren moeten zich hechten aan de pasta. Roer er de rest van de kaas door en dien het gerecht op.
Eet smakelijk!
-
Vis
Zalmburgers met frisse salade Zelfgemaakte visburgers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vaderdag ontbijt Een ludiek ontbijt met pit! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht