Klassieke spaghetti carbonara met spekjes en side-salad

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Een recept uit de 'Zilveren lepel'. Eenvoudig maar houd je wel aan (de volgorde van) het recept anders wordt het een kleffe boel. Samen met 'bucatini amatriciana' is dit het bekendste gerecht uit de Midden-Italiaanse streek Lazio. Bij ons thuis al jaren top-favoriet bij de kids (maar ook bij de volwassenen!) deze traditionele pasta carbonara. Ik maak een kleine wijziging voor de vegetariers en maak hem met vegetarische spekjes van de Vegetarische Slager. Ben benieuwd  wat u er van vindt! De komkommersalade als lekkere opfrisser ernaast en voor de broodnodige vitamientjes uiteraard. 

 

Spekjes van slagerij Putman, pasta via De Nieuwe Band, sla, knoflook en eieren van/via de Horsterhof in Duiven en de kaas Aurora gemaakt van Achterhoekse melk.

Ingredienten
  400 g Spaghetti
  100 g Spekjes, gerookt
  100 g Kaas, geraspt
  2 st Eieren
  4 st Knoflookteen
  2 st Krop sla
  2 st Ui
  Olijfolie
  Zout, peper
  Yoghurt
  Mayonaise
  g Suiker
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Salade:

  • Hak de ui en de knoflook heel fijn. Doe in een kom 2 eetlepels yoghurt en drie eetlepels mayonaise met een schepje suiker en peper naar smaak. Roer de ui en de knoflook hierdoor. Pluk de bladeren van de krop sla, scheur ze eventueel in kleinere stukken, was ze in een vergiet, sla droog en serveer in een schaal met de dressing ernaast of erover.

Spaghetti carbonara:

  • Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan, doe er de spekjes en knoflook bij en bak zachtjes tot de knoflook bruin kleurt; vis de knoflook eruit en gooi hem weg.
  • Kook ondertussen de spaghetti in een grote pan water met zout beetgaar.
  • Zet alle ingedienten klaar want nu moet het gebeuren!
  • Haal de pan van het vuur en en laat de spaghetti even goed uitlekken in een vergiet. Spoel eventueel na met heet water. Doe de spaghetti terug in de pan of in een schaal (liefst voorverwarmd). Breek eerst de eieren boven de spaghetti, voeg de helft van de geraspte kaas en wat peper toe en daarna de gehele inhoud van de spekjespan. Roer alles vervolgens goed: de eieren moeten zich hechten aan de pasta. Kruimel de rest van de de kaas erover en dien het gerecht op met de salade ernaast.

Eet smakelijk!