Romige bloemkoolschotel met crème fraîche

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 60 minuten • Categorie: Aardappelen

Vrij naar een recept uit 'De Dikke Vegetariër': een soort quiche maar dan zonder bodem. Doordat je de eieren door de crème fraîche mengt en je de schotel in de oven gaar laat worden, krijg je een heerlijk stevig baksel. De heerlijke aardappelen en pure bloemkool samen met de tijm zijn een mooie combinatie. Na de voorbereiding hoeft de schotel aleen maar in de oven; lekker amkkelijk als je gasten of laat thuiskomende sporters hebt!

 

Bloemkool, eieren, knoflook via de Horsterhof. Aardappelen van 't Gelders Eiland in Lobith. Tijm van Kweekland en kaas van Aurora.

Ingredienten
  1 st Bloemkool
  1200 g Aardappelen
  125 ml Creme fraiche
  2 st Eieren
  100 g Kaas, geraspt
  2 st Knoflookteen
  2 st Takje(s) Tijm
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Schil de aardappelen en snijd in plakjes.
  • Kook de aardappelen en de bloemkool samen gedurende 5 minuten tot ze beetgaar maar niet te zacht zijn. Giet ze af en laat even uitdampen.
  • Verwarm de crème fraîche in een pan en knijp er de teentjes knoflook boven uit. Meng er de eieren doorheen.
  • Leg om en om laagjes aardappel, bloemkool en kaas in een ovenschaal en eindig met een laag kaas; bestrooi elke laag bloemkool en aardappelen met zout, peper en tijm.
  • Schenk het crème fraîche/ei mengsel erover tot circa 3⁄4 van de vulling.
  • Zet de schaal in de oven en bak de schotel 45-60 minuten, tot de bloemkool-aardappelschotel gaar is (je kunt er gemakkelijk een scherp mes in steken) en de bovenkant mooi bruin is. 

Eet smakelijk!