Pasta met boerenkool en braadworst

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta

Ik haal mijn inspiratie overal vandaan, zelfs uit het huis-blaadje van mijn grootste concurrent: de Allerhande. En, eerlijk is eerlijk, daar zit soms best wat lekkers en origineels bij, zoals deze pasta met boerenkool en cherry tomaatjes. Uiteraard zijnde ingrediënten bij PUURland met name biologisch en regionaal (en daarmee veeeel lekkerder ;-)    

 

De boerenkool komt van De Horsterhof of één van hun regionale collega's, de pasta in bio en ingekocht vai De Nieuwe Band, biologiasche groothandel. De braadworst is van slagerij Putman uit de Steenstraat. De tomaatjes komen van verder (wel Europa) en voldoen in die zin niet heelmaal aan mijn criteria. Maar ja, het moet ook lekker en afwisseled blijven in deze karige maanden.

Ingredienten
  300 g Spaghetti
  4 st Braadworst
  2 st Ui
  300 g Boerenkool - gesneden
  500 g Cherrytomaten
  1 st Bouillonblokje
  200 ml Slagroom
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snipper ondertussen de uien.
  • Verwijder het vel van de worsten.
  • Bak het worstvlees met de ui, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur in een hapjespan met een klein beetje olie of boter. Duw het vlees met een houten pollepel in kleinere stukjes.
  • Voeg de boerenkool toe en bak 5 min. mee.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg de kookroom, bouillontablet en het water toe en laat 4 min. op middelhoog vuur stoven. Giet de spaghetti af, meng met de tomaten door de saus in de pan en serveer. 
  • Eventueel met parmazaanse kaas.

Eet smakelijk!