Pasta met boerenkool en braadworst

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta

Wij halen onze inspiratie overal vandaan, zelfs uit het huis-blaadje van de concurrent: de Allerhande. En, eerlijk is eerlijk, daar zit soms best wat lekkers en origineels bij, zoals deze pasta met boerenkool en cherry tomaatjes. Uiteraard zijnde ingrediënten bij PUURland met name biologisch en regionaal (en daarmee veeeel lekkerder ;-)    

 

De boerenkool komt van De Horsterhof of één van hun regionale collega's, de pasta is bio en ingekocht via de biologiasche groothandel. De braadworst is van boerderij Dykhoeve uit Herwen. De bio- tomaatjes komen van verder en voldoen in die zin niet heelmaal aan onze criteria. Maar ja, het moet ook lekker en afwisseled blijven in deze karige maanden.

Ingredienten
  1 st Pasta
  4 st Braadworst
  2 st Ui
  400 g Boerenkool
  400 g Cherrytomaten
  1 st Bouillonblokje
  1 st Slagroom 125ml
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de boerenkool en snijd fijn.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snipper ondertussen de uien.
  • Verwijder het vel van de worsten.
  • Bak het worstvlees met de ui, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur in een hapjespan met een klein beetje olie of boter. Duw het vlees met een houten pollepel in kleinere stukjes.
  • Voeg de boerenkool toe en bak 5 min. mee.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg de kookroom, bouillontablet en het water toe en laat 4 min. op middelhoog vuur stoven. Giet de pasta af, meng met de tomaten door de saus in de pan en serveer. 
  • Eventueel met parmazaanse kaas.

Eet smakelijk!