Pasta met boerenkool en braadworst
Ik haal mijn inspiratie overal vandaan, zelfs uit het huis-blaadje van mijn grootste concurrent: de Allerhande. En, eerlijk is eerlijk, daar zit soms best wat lekkers en origineels bij, zoals deze pasta met boerenkool en cherry tomaatjes. Uiteraard zijnde ingrediënten bij PUURland met name biologisch en regionaal (en daarmee veeeel lekkerder ;-)
De boerenkool komt van De Horsterhof of één van hun regionale collega's, de pasta in bio en ingekocht vai De Nieuwe Band, biologiasche groothandel. De braadworst is van slagerij Putman uit de Steenstraat. De tomaatjes komen van verder (wel Europa) en voldoen in die zin niet heelmaal aan mijn criteria. Maar ja, het moet ook lekker en afwisseled blijven in deze karige maanden.
300 st | Spaghetti | |
4 st | Braadworst | |
2 st | Ui | |
300 g | Boerenkool - gesneden | |
500 g | Cherrytomaten | |
1 st | Bouillonblokje | |
200 st | Slagroom 125ml |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snipper ondertussen de uien.
- Verwijder het vel van de worsten.
- Bak het worstvlees met de ui, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur in een hapjespan met een klein beetje olie of boter. Duw het vlees met een houten pollepel in kleinere stukjes.
- Voeg de boerenkool toe en bak 5 min. mee.
- Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg de kookroom, bouillontablet en het water toe en laat 4 min. op middelhoog vuur stoven. Giet de spaghetti af, meng met de tomaten door de saus in de pan en serveer.
- Eventueel met parmazaanse kaas.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht