Pasta met boerenkool en braadworst
Wij halen onze inspiratie overal vandaan, zelfs uit het huis-blaadje van de concurrent: de Allerhande. En, eerlijk is eerlijk, daar zit soms best wat lekkers en origineels bij, zoals deze pasta met boerenkool en cherry tomaatjes. Uiteraard zijnde ingrediënten bij PUURland met name biologisch en regionaal (en daarmee veeeel lekkerder ;-)
De boerenkool komt van De Horsterhof of één van hun regionale collega's, de pasta is bio en ingekocht via de biologiasche groothandel. De braadworst is van boerderij Dykhoeve uit Herwen. De bio- tomaatjes komen van verder en voldoen in die zin niet heelmaal aan onze criteria. Maar ja, het moet ook lekker en afwisseled blijven in deze karige maanden.
1 st | Pasta | |
4 st | Braadworst | |
2 st | Ui | |
400 g | Boerenkool | |
400 g | Cherrytomaten | |
1 st | Bouillonblokje | |
1 st | Slagroom 125ml |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de boerenkool en snijd fijn.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snipper ondertussen de uien.
- Verwijder het vel van de worsten.
- Bak het worstvlees met de ui, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur in een hapjespan met een klein beetje olie of boter. Duw het vlees met een houten pollepel in kleinere stukjes.
- Voeg de boerenkool toe en bak 5 min. mee.
- Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg de kookroom, bouillontablet en het water toe en laat 4 min. op middelhoog vuur stoven. Giet de pasta af, meng met de tomaten door de saus in de pan en serveer.
- Eventueel met parmazaanse kaas.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht