Pasta met gegrilde venkel en tomaatjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

De venkel staat er prachtig bij op Kweekland en de Horsterhof.  De bijzondere anijssmaak komt extra tot zijn recht als je de venkel grillt voordat je hem gebruikt. Dat principe gebruik ik in deze lekkere venkelpasta met tomaat. Omdat de tomaat niet meer uit Nederland komt gebruik ik bij uitzondering biologische tomaat uit blik. Scheelt wel weer wat snijwerk ;-)

 

Venkel en knoflook van De Horsterhof of Kweekland, tomaten in blik en pasta uit Italië via biologische groothandel De Nieuwe Band. Kerstomaatjes en pepertjes via Leijser op de markt (niet bio). Pecorinno via 't Zuivelhoekje op de Steenstraat.

Ingredienten
  4 st Venkel
  1 st Biologische tomatenblokjes (blik)
  300 g Penne pasta
  20 st Kerstomaatjes
  1 st Rode peper
  4 st Knoflookteen
  160 g Peccorino
  Witte wijn
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Maak de venkelknollen schoon, halveer ze in de lengte en snijd ze in dunne parten. Bewaar wat van het loof voor de garnering. Snipper de knoflook fijn. Snipper de chilipeper, verwijder de zaadjes.
  • Verwam 2 eetlepels olie in een ruime pan en bak de knoflook 30 seconden. Voeg de chilipepers, de tomatenblokjes uit blik en 1/4 glas witte wijn p/p toe. Laat de saus op laag vuur 10-15 minuten sudderen, breng daarna op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Kook intussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bestrijk de venkel met 1 eetlepel olie. Verwarm een grillpan tot zeer heet of zet de grill van de oven aan. Gril de venkelparten 2-3 minuten per kant samen met de kerstomaatjes. 
  • Giet de penne af en schep om met de tomatensaus. Verdeel de penne over vier diepe borden en leg er de gegrilde venkel op.
  • Garneer met de Pecorino en wat venkelloof.

Eet smakelijk!