Tagliatelle met gemengde paddestoelen & veldsla
Alhoewel de herfst er symbool voor staat zijn paddestoelen zijn het hele jaar door te verkrijgen en bovendien een prachtige vleesvervanger. Toch krijg ik altijd meer zin in paddestoelen in dit jaargetijde dus hierbij een mooie pasta met paddestoelen van Jamie Oliver gecombineerd met die heerlijke knapperige veldsla.
De paddestoelen haal ik op de markt en bij biologische kwekerij Middelwaard uit Loo. Citroen, peterselie en pepertjes koop ik in via De Horsterhof en de veldsla komt uit hun koude kas. De kaas halen we bij 't Zuivelhoekje op de Steenstraat
1 st | Tagiatelle | |
400 g | Gemengde paddestoelen | |
2 st | Rode peper | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
takjes | Peterselie | |
4 st | Knoflookteen | |
200 g | Veldsla | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in stukken/plakken. Snipper het pepertje. Snijd de knoflook zeer fijn.
- Scheur de bladeren van de sla, was hem en droog hem zo goed mogelijk.
- Giet de olijfolie in een tot zeer heet verhitte koekenpan en bak de paddenstoelen snel op hoog vuur. Hussel ze een paar keer om en doe er dan de knoflook, de pepertjes en een snufje zout bij (het is heel belangrijk om de paddenstoelen met een klein beetje zout te bestrooien, want dat haalt het aroma pas goed op).
- Laat alles nog 4-5 minuten op hoog vuur bakken en hussel regelmatig. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Kook intussen de pasta in kokend water met wat zout al dente. Hussel de pasta, de paddenstoelen, de Parmezaanse kaas, de peterselie en de boter luchtig door elkaar.
- Schraap ook de laatste stukjes paddestoel uit de pan en bestrooi voor het serveren de pasta met wat peterselie en geraspte kaas.
- Serveer met de (gewassen!) veldsla ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht