Tagliatelle met gemengde paddestoelen & veldsla
Alhoewel de herfst er symbool voor staat zijn paddestoelen zijn het hele jaar door te verkrijgen en bovendien een prachtige vleesvervanger. Toch krijg ik altijd meer zin in paddestoelen in dit jaargetijde dus hierbij een mooie pasta met paddestoelen van Jamie Oliver gecombineerd met die heerlijke knapperige veldsla.
De paddestoelen haal ik op de markt en bij biologische kwekerij Middelwaard uit Loo. Citroen, peterselie en pepertjes koop ik in via De Horsterhof en de veldsla komt uit hun koude kas. De kaas halen we bij 't Zuivelhoekje op de Steenstraat
1 st | Tagiatelle | |
400 g | Gemengde paddestoelen | |
2 st | Rode peper | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
takjes | Peterselie | |
4 st | Knoflookteen | |
200 g | Veldsla | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in stukken/plakken. Snipper het pepertje. Snijd de knoflook zeer fijn.
- Scheur de bladeren van de sla, was hem en droog hem zo goed mogelijk.
- Giet de olijfolie in een tot zeer heet verhitte koekenpan en bak de paddenstoelen snel op hoog vuur. Hussel ze een paar keer om en doe er dan de knoflook, de pepertjes en een snufje zout bij (het is heel belangrijk om de paddenstoelen met een klein beetje zout te bestrooien, want dat haalt het aroma pas goed op).
- Laat alles nog 4-5 minuten op hoog vuur bakken en hussel regelmatig. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Kook intussen de pasta in kokend water met wat zout al dente. Hussel de pasta, de paddenstoelen, de Parmezaanse kaas, de peterselie en de boter luchtig door elkaar.
- Schraap ook de laatste stukjes paddestoel uit de pan en bestrooi voor het serveren de pasta met wat peterselie en geraspte kaas.
- Serveer met de (gewassen!) veldsla ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht