Tagliatelle met gemengde paddestoelen & veldsla
Alhoewel de herfst er symbool voor staat zijn paddestoelen zijn het hele jaar door te verkrijgen en bovendien een prachtige vleesvervanger. Toch krijg ik altijd meer zin in paddestoelen in dit jaargetijde dus hierbij een mooie pasta met paddestoelen van Jamie Oliver gecombineerd met die heerlijke knapperige veldsla.
De paddestoelen haal ik op de markt en bij biologische kwekerij Middelwaard uit Loo. Citroen, peterselie en pepertjes koop ik in via De Horsterhof en de veldsla komt uit hun koude kas. De kaas halen we bij 't Zuivelhoekje op de Steenstraat
300 st | Tagiatelle | |
400 g | Gemengde paddestoelen | |
2 st | Rode peper | |
80 st | Kaas, geraspt, 100g | |
takjes | Peterselie | |
4 st | Knoflookteen | |
200 g | Veldsla | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in stukken/plakken. Snipper het pepertje. Snijd de knoflook zeer fijn.
- Scheur de bladeren van de sla, was hem en droog hem zo goed mogelijk.
- Giet de olijfolie in een tot zeer heet verhitte koekenpan en bak de paddenstoelen snel op hoog vuur. Hussel ze een paar keer om en doe er dan de knoflook, de pepertjes en een snufje zout bij (het is heel belangrijk om de paddenstoelen met een klein beetje zout te bestrooien, want dat haalt het aroma pas goed op).
- Laat alles nog 4-5 minuten op hoog vuur bakken en hussel regelmatig. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Kook intussen de pasta in kokend water met wat zout al dente. Hussel de pasta, de paddenstoelen, de Parmezaanse kaas, de peterselie en de boter luchtig door elkaar.
- Schraap ook de laatste stukjes paddestoel uit de pan en bestrooi voor het serveren de pasta met wat peterselie en geraspte kaas.
- Serveer met de (gewassen!) veldsla ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met paksoi, cashews en verse shii-take Vers uit de kas! Bekijk gerecht -
Vlees
Aardappeltjes met geroosterde wintergroenten en bistro-worstjes Comfort-food Bekijk gerecht