Pasta met gemengde paddestoelen & kropsla

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Het is altijd een beetje zoeken naar mooie verse producten in deze maanden; er groeit nog niet zoveel in de koude kas en op het land terwijl we wel graag afwisseling bieden. Maar paddestoelen zijn het hele jaar door te verkrijgen en bovendien een prachtige vleesvervanger. Hierbij een mooie pasta met paddestoelen van Jamie Oliver gecombineerd met heerlijke verse kropsla die bij de eerste zonnestralen wel al lekker groeit.

 

De paddestoelen haal ik op de markt en bij biologische kwekerij Middelwaard uit Loo. Citroen, peterselie en pepertjes koop ik in via De Horsterhof en de sla komt uit hun koude kas. De kaas raspen we op Kweekland van pittige Aurora van O.D.I. 'De Dageraad' uit Ven-Zelderheide en ook de vinaigrette maken voor je.

Ingredienten
  300 g Pasta
  400 g Gemengde paddestoelen
  1 Vinaigrette
  2 st Rode peper
  80 g Kaas, geraspt
  Peterselie
  4 st Knoflookteen
  1 st Krop sla
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in stukken/plakken. Snipper het pepertje. Snijd de knoflook zeer fijn.
  • Scheur de bladeren van de sla, was hem en droog hem zo goed mogelijk.
  • Giet de olijfolie in een tot zeer heet verhitte koekenpan en bak de paddenstoelen snel op hoog vuur. Hussel ze een paar keer om en doe er dan de knoflook, de pepertjes en een snufje zout bij (het is heel belangrijk om de paddenstoelen met een klein beetje zout te bestrooien, want dat haalt het aroma pas goed op).
  • Laat alles nog 4-5 minuten op hoog vuur bakken en hussel regelmatig. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Kook intussen de pasta in kokend water met wat zout al dente. Hussel de pasta, de paddenstoelen, de Parmezaanse kaas, de peterselie en de boter luchtig door elkaar.
  • Schraap ook de laatste stukjes paddestoel uit de pan en bestrooi voor het serveren de pasta met wat peterselie en geraspte kaas.
  • Serveer met de sla ernaast.

Eet smakelijk!