Pasta met gerookte forel en courgette
Een variant op de klassieke pasta carbonara van Jamie Oliver; gerookte forel in plaats van spekjes en courgette voor de broodnodige groenten. Een allemansvriend die ook nog eens zo op tafel staat.
Courgette, eieren en ui via De Horsterhof te Duiven. Bio pasta en slagroom via de lokale groothandel, gerookte forel van 't Smallert uit Emst en geraspte kaas van de Kaastobbe uit Duiven.
1 st | Penne pasta | |
2 st | Forelfilet gerookt | |
2 st | Ui | |
2 st | Courgette | |
1 st | Slagroom 125ml | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
4 st | Eieren | |
takjes | Rozemarijn |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de courgette in de lengte in kwarten. Snijd de kwarten diagonaal in 1 cm dikke plakjes. Je wilt ze ongeveer zo groot als je pasta.
- Snipper de ui(en).
- Verdeel de forel in stukjes.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in een grote pan kokend water.
- Verhit ondertussen wat olijfolie in een grote koekenpan en bak de ui en courgette op matig vuur, ongeveer 5 minuten. Roer het regelmatig om. Doe daarna de rozemarijn en forel erbij en bak het 5 minuten mee, terwijl je het af en toe omschept.
- Mix nu de eieren met de room en geraspte kaas in een kommetje.
- Giet de pasta af of doe in inhoud in een vergiet. Doe de uitgelekte pasta in een grote kom of terug in (één van de pan(nen) en meng met het forelmengsel.
- Zet iedereen aan tafel!
- Nu komt het er op aan: giet het eimengsel erbij, roer alles snel en goed door elkaar, tot je een fluweelzachte smeuïge saus hebt. Lekker wat zwarte peper erover, eventueel beetje citroensap en nog wat extra kaas.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht