Pasta met gerookte forel en courgette

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Een variant op de klassieke pasta carbonara van Jamie Oliver; gerookte forel in plaats van spekjes en courgette voor de broodnodige groenten. Een allemansvriend die ook nog eens zo op tafel staat.

 

Courgette, eieren en ui via De Horsterhof, biodynamische boerderij te Duiven. Bio  pasta en slagroom via de lokale groothandel, gerookte forel van 't Smallert uit Emst en geraspte kaas van de Kaastobbe uit Duiven.

Ingredienten
  1 st Penne pasta
  2 st Forel, gerookt, heel.
  2 st Ui
  2 st Courgette
  1 st Slagroom 125ml
  1 st Kaas, geraspt, 100g
  4 st Eieren
  takjes Rozemarijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de courgette in de lengte in kwarten. Snijd de kwarten diagonaal in 1 cm dikke plakjes. Je wilt ze ongeveer zo groot als je pasta.
  • Snipper de ui(en).
  • Zorg dat je forel goed is schoongemaakt en alle graatjes eruit zijn. (Tip: snijd het vel in over de rug van de vis en stroop af). Snijd het visvlees in 1cm dikke plakjes.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in een grote pan kokend water.
  • Verhit ondertussen wat olijfolie in een grote koekenpan en bak de ui en courgette op matig vuur, ongeveer 5 minuten. Roer het regelmatig om. Doe daarna de rozemarijn en forel erbij en bak het 5 minuten mee, terwijl je het af en toe omschept.
  • Mix nu de eieren met de room en geraspte kaas in een kommetje.
  • Giet de pasta af of doe in inhoud in een vergiet. Doe de uitgelekte pasta in een grote kom of terug in (één van de pan(nen) en meng met het forelmengsel. 
  • Zet iedereen aan tafel!
  • Nu komt het er op aan: giet het eimengsel erbij, roer alles snel en goed door elkaar, tot je een fluweelzachte smeuïge saus hebt. Lekker wat zwarte peper erover, eventueel beetje citroensap en nog wat extra kaas.

Eet smakelijk!