Pasta met gerookte forel en witte kool

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Heerlijk eenvoudig gerecht dat bij alle gezinsleden in de smaak zal vallen. De mooie, verse een smaakvolle ingrediënten maken dit tot een doordeweeks feestje. Ook makkelijk op te warmen en daarmee ideaal voor die avonden dat iedereen op een andere tijd eet ;-)

 

Waar komt het vandaan?

De ambachtelijk gerookte forellen zijn van 't Smallert uit Emst (net boven Apeldoorn); een mooi familiebedrijf waar al generaties lang forel wordt gekweekt in Veluws kwelwater. Hier krijgen ze nog de tijd om te groeien en worden ze op veluws eiken gerookt. Witte kool van de Horsterhof in Duiven, zo van de klei. Zure room en de pasta koop ik in bij biologische groothandel De Nieuwe Band.

Ingredienten
  4 takjes Peterselie
  1 st Witte kool
  4 st Knoflookteen
  2 st Forelfilet gerookt
  1 st Pasta
  125 st Zure room 125ml
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de witte kool in kwarten, verwijder het hart en snij in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn.
  • Zet een wok of diepe pan op halfhoog vuur, laat wat olijfolie heet worden en fruit de knoflook, al omscheppende, gedurende een paar minuten. Voeg de koolreepjes toe en bak alles even aan. Zet het vuur nog wat zachter en laat 15 minuten sudderen tot de kool lekker zacht is geworden. 
  • Verdeel de gerookte forel in stukjes. 
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in ruim water met niet te zuinig zout. Giet af, doe er een scheut olijfolie over (die lekkere!) en hussel.
  • Schep de pasta, witte kool, zure room, peterselie en de vis door elkaar. Maak op smaak met flink peper uit de molen. Serveer direct.

Eet smakelijk!