Pasta met gerookte zalmforel & prei

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Als je goede ingrediënten hebt, maak je van pasta in 'no time' een godenmaal. Bij deze! In het kwelwater van de Veluwe wordt een heerlijke 100% natuurlijke forel gekweekt door 't Smallert, vervolgens wordt hij door vader òf zoon gerookt op eikenhout in stalen vaten. Heerlijk in deze makkelijke pasta die zeer populair is bij PUURlandklanten.

 

Prei, ui en knoflook van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof uit Duiven. Walnoten en biologische creme-fraiche via De Nieuwe Band en die overheerlijke zalmforel is van vader en zoon van 't Smallert in Emst op de Veluwe. Een Gelderse pasta dus!

Ingredienten
  300 g Spaghetti
  4 st Prei
  1 st Ui, gesnipperd
  1 st Knoflookteen
  400 g Koudgerookte Regenboogforel
  80 g Walnoten
  8 st Eetlepels creme fraiche
  Mosterd
  Witte wijn
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Maak de prei schoon (dekblad eraf en even goed wassen) en snij in plakjes van 1 á 2 cm. Kook ze een minuut of drie en giet ze af en laat ze uitlekken. 
  • Zet dezelfde pan met ruim water en een goede hand zout op en breng aan de kook.
  • Bak ondertussen de walnoten even kort aan in een 'droge' koekepan (zonder olie of boter) en leg ze apart. Let op! Ze branden snel aan dus blijven schudden met de pan.
  • Doe een scheutje olijfolie in dezelfde koekepan en bak de preistukjes rondom zachtjes aan en bestrooi ze met wat zout en peper. Leg ze apart.
  • Bak in dezelfde koekepan de gesnipperde ui heel zachtjes in 5-10 minuten glazig in een nieuw scheutje olie, blijf omroeren. Pers aan het einde van de baktijd de teen knoflook er boven uit en bak ook even zacht mee.
  • Kook ondertussen de pasta in de pan met water en zout volgens de gebruiksaanwijzing 'al dente' (niet te hard, niet te zacht, proef elke minuut vanaf een minuut of 7).
  • Snijd de gerookte zalmforel in snippers of blokjes.
  • Voeg wat creme fraiche toe aan de uitjes, een lepel mosterd en een scheut witte wijn. Roer om. Voeg de prei en zalmsnippers toe en hussel. Is de saus nog te dik naar je smaak, voeg dan wat water toe. Laat dit geheel kort pruttelen.
  • Zet iedereen aan tafel (de gasten wachten op de pasta en niet andersom!). Giet de pasta af zodra hij klaar is en verdeel hem over de borden, lepel een mooie kwak saus in het midden en bestrooi met walnoten. Of serveer het geheel in een opgewarmde schaal, de saus in het midden en de walnoten eroverheen.

Serveer meteen.