Pasta met gerookte zalm & prei
Als je goede ingrediënten hebt, maak je van pasta in 'no time' een godenmaal. Bij deze! Heerlijk in deze makkelijke pasta die zeer populair is bij PUURlandklanten.
Prei, ui en knoflook van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof uit Duiven. Walnoten en biologische creme-fraiche via De Nieuwe Band en die overheerlijke gerookte zalm komt van De Visbroertjes in de Steenstraat!
300 st | Spaghetti | |
4 st | Prei | |
1 st | Ui, gesnipperd | |
1 st | Knoflookteen | |
400 g | Zalm, gerookt | |
80 g | Walnoten | |
8 st | Eetlepels creme fraiche | |
Mosterd | ||
Witte wijn | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de prei schoon (dekblad eraf en even goed wassen) en snij in plakjes van 1 á 2 cm. Kook ze een minuut of drie en giet ze af en laat ze uitlekken.
- Zet dezelfde pan met ruim water en een goede hand zout op en breng aan de kook.
- Bak ondertussen de walnoten even kort aan in een 'droge' koekepan (zonder olie of boter) en leg ze apart. Let op! Ze branden snel aan dus blijven schudden met de pan.
- Doe een scheutje olijfolie in dezelfde koekepan en bak de preistukjes rondom zachtjes aan en bestrooi ze met wat zout en peper. Leg ze apart.
- Bak in dezelfde koekepan de gesnipperde ui heel zachtjes in 5-10 minuten glazig in een nieuw scheutje olie, blijf omroeren. Pers aan het einde van de baktijd de teen knoflook er boven uit en bak ook even zacht mee.
- Kook ondertussen de pasta in de pan met water en zout volgens de gebruiksaanwijzing 'al dente'.
- Snijd de gerookte zalmforel in snippers of blokjes.
- Voeg wat creme fraiche toe aan de uitjes, een lepel mosterd en een scheut witte wijn. Roer om. Voeg de prei en zalmsnippers toe en hussel. Is de saus nog te dik naar je smaak, voeg dan wat water toe. Laat dit geheel kort pruttelen.
- Zet iedereen aan tafel (de gasten wachten op de pasta en niet andersom!). Giet de pasta af zodra hij klaar is en verdeel hem over de borden, lepel een mooie kwak saus in het midden en bestrooi met walnoten. Of serveer het geheel in een opgewarmde schaal, de saus in het midden en de walnoten eroverheen.
Serveer meteen. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht