Pasta met vers gerookte zalmforel en romige prei-saus
Als je goede ingrediënten hebt, maak je van pasta in 'no time' een godenmaal. Bij deze! Kraakverse prei en smeuig gerookte forel in een romig sausje. (H)eerlijk!
Prei, ui en knoflook van de Horsterhof uit Duiven. Walnoten via De Nieuwe Band en die overheerlijke forel is van 't Smallert in Emst.
1 st | Penne pasta | |
4 st | Prei | |
1 st | Ui | |
1 st | Knoflookteen | |
400 g | Zalmforel, warmgerookt met Veluwse kruiden | |
80 g | Walnoten | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
Mosterd | ||
Witte wijn | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de prei schoon en snij in plakjes van 1 á 2 cm. Kook ze een minuut of drie en giet ze af en laat ze uitlekken.
- Snipper de ui.
- Zet een pan met ruim water en een goede hand zout op en breng aan de kook.
- Bak ondertussen de walnoten even kort aan in een 'droge' koekepan (zonder olie of boter) en leg ze apart. Let op! Ze branden snel aan dus blijven schudden met de pan.
- Doe een scheutje olijfolie in dezelfde koekepan en bak de preistukjes rondom zachtjes aan en bestrooi ze met wat zout en peper. Leg ze apart.
- Bak, nog steeds in dezelfde koekepan, de gesnipperde ui heel zachtjes in 5-10 minuten glazig in een nieuw scheutje olie, blijf omroeren. Pers aan het einde van de baktijd de teen knoflook er boven uit en bak ook even zacht mee.
- Kook ondertussen de pasta in de pan met water en zout volgens de gebruiksaanwijzing 'al dente' (niet te hard, niet te zacht, proef elke minuut vanaf een minuut of 7).
- Snijd/trek de zalmforel in stukken.
- Voeg wat creme fraiche toe aan de uitjes, een lepel mosterd en een scheut witte wijn. Roer om. Voeg de prei en zalmforelstukken toe en hussel. Is de saus nog te dik naar je smaak, voeg dan wat water toe. Laat dit geheel kort pruttelen.
- Zet iedereen aan tafel (de gasten wachten op de pasta en niet andersom!). Giet de pasta af zodra hij klaar is en verdeel hem over de borden, lepel een mooie kwak saus in het midden en bestrooi met walnoten. Of serveer het geheel in een opgewarmde schaal, de saus in het midden en de walnoten eroverheen.
Serveer direct & eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht