Pasta met gerookte zalmforel & prei
Als je goede ingrediënten hebt, maak je van pasta in 'no time' een godenmaal. Bij deze! Kraakverse prei, goede pasta en een fantastiche vis, met liefde gerookt door 't Smallert: deze makkelijke pastadie regelmatig terugkomt is niet voor niets zeer populair is bij PUURland-klanten.
Prei, ui en knoflook van de Horsterhof uit Duiven. Walnoten via De Nieuwe Band en die overheerlijke zalmforel is van vader en zoon van 't Smallert in Emst op de Veluwe. Creme fraiche is biologisch en ingekocht via De Nieuwe Band.
2 st | Spaghetti | |
4 st | Prei | |
1 st | Ui, gesnipperd | |
1 st | Knoflookteen | |
400 g | Zalmforel, Veluwse, koudgerookt | |
80 g | Walnoten | |
2 st | Creme Fraiche 125ml | |
Mosterd | ||
Witte wijn | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de prei schoon (dekblad eraf en even goed wassen) en snij in plakjes van 1 á 2 cm. Kook ze een minuut of drie en giet ze af en laat ze uitlekken.
- Zet dezelfde pan met ruim water en een goede hand zout op en breng aan de kook.
- Bak ondertussen de walnoten even kort aan in een 'droge' koekepan (zonder olie of boter) en leg ze apart. Let op! Ze branden snel aan dus blijven schudden met de pan.
- Doe een scheutje olijfolie in dezelfde koekepan en bak de preistukjes rondom zachtjes aan en bestrooi ze met wat zout en peper. Leg ze apart.
- Bak in dezelfde koekepan de gesnipperde ui heel zachtjes in 5-10 minuten glazig in een nieuw scheutje olie, blijf omroeren. Pers aan het einde van de baktijd de teen knoflook er boven uit en bak ook even zacht mee.
- Kook ondertussen de pasta in de pan met water en zout volgens de gebruiksaanwijzing 'al dente' (niet te hard, niet te zacht, proef elke minuut vanaf een minuut of 7).
- Snijd de gerookte forel in snippers of blokjes.
- Voeg wat creme fraiche aan de uitjes en daarna een lepel mosterd en een scheut witte wijn. Roer om. Voeg de prei en zalmsnippers toe en hussel. Is de saus nog te dik naar je smaak, voeg dan wat water toe. Laat dit geheel kort pruttelen.
- Giet de pasta af zodra hij klaar is en verdeel hem over de borden, lepel een mooie kwak saus in het midden en bestrooi met walnoten. Of serveer het geheel in een opgewarmde schaal, de saus in het midden en de walnoten eroverheen.
Eet smakelijk!.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht