Pasta met gerookte zalmforel & prei

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Als je goede ingrediënten hebt, maak je van pasta in 'no time' een godenmaal. Bij deze! Kraakverse prei, goede pasta en een fantastiche vis, met liefde gerookt door 't Smallert: deze makkelijke pastadie regelmatig terugkomt is niet voor niets zeer populair is bij PUURland-klanten.

 

Prei, ui en knoflook van de Horsterhof uit Duiven en die overheerlijke zalmforel is van vader en zoon van 't Smallert in Emst op de Veluwe. Creme fraiche is biologisch en ingekocht. 

Ingredienten
  1 st Spaghetti
  4 st Prei
  1 st Ui
  1 st Knoflookteen
  400 g Zalmforel, Veluwse, koudgerookt
  80 g Walnoten
  1 st Creme Fraiche 125ml
  Mosterd
  Witte wijn
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Maak de prei schoon (dekblad eraf en even goed wassen) en snij in plakjes van 1 á 2 cm. Kook ze een minuut of drie en giet ze af en laat ze uitlekken. 
  • Zet dezelfde pan met ruim water en een goede hand zout op en breng aan de kook.
  • Bak ondertussen de walnoten even kort aan in een 'droge' koekepan (zonder olie of boter) en leg ze apart. Let op! Ze branden snel aan dus blijven schudden met de pan.
  • Doe een scheutje olijfolie in dezelfde koekepan en bak de preistukjes rondom zachtjes aan en bestrooi ze met wat zout en peper. Leg ze apart.
  • Bak in dezelfde koekepan de gesnipperde ui heel zachtjes in 5-10 minuten glazig in een nieuw scheutje olie, blijf omroeren. Pers aan het einde van de baktijd de teen knoflook er boven uit en bak ook even zacht mee.
  • Kook ondertussen de pasta in de pan met water en zout volgens de gebruiksaanwijzing 'al dente' (niet te hard, niet te zacht, proef elke minuut vanaf een minuut of 7).
  • Snijd de gerookte forel in snippers of blokjes.
  • Voeg wat creme fraiche aan de uitjes en daarna een lepel mosterd en een scheut witte wijn. Roer om. Voeg de prei en zalmsnippers toe en hussel. Is de saus nog te dik naar je smaak, voeg dan wat water toe. Laat dit geheel kort pruttelen.
  • Giet de pasta af zodra hij klaar is en verdeel hem over de borden, lepel een mooie kwak saus in het midden en bestrooi met walnoten. Of serveer het geheel in een opgewarmde schaal, de saus in het midden en de walnoten eroverheen.

Eet smakelijk!.