Pasta met jonge kapucijners

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Kapucijners, ook wel velderwten genoemd, zijn een peulvruchtensoort die wordt gekweekt voor de jonge, groene peulen die erin groeien. Ze zijn licht zoet van smaak en hebben een knapperig, crunchy bite. Kapucijners bevatten veel vitamine C, foliumzuur en vezels. Daarnaast bevatten ze behoorlijk wat eiwitten voor een groente. Ze zijn dus een erg gezonde optie en ook ideaal in een vegetarisch of veganistisch dieet.

 

Knoflook, salie, ui en kapucijners via de Horsterhof uit Duiven, de overige ingrediënten biologisch ingekocht.

Ingredienten
  1000 g Kapucijners
  1 st Penne pasta
  2 st Ui
  300 g Kastanjechampignons
  2 st Knoflookteen
  2 st Takjes salie
  2 st Tomatenblokjes, blik
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Haal de erwten van de kapucijners uit de peul door deze uit elkaar te trekken met je nagels op de naad. Haal vervolgens de erwten eruit
  • Als alle erwten uit de peulen zijn zet je de kapucijners op het vuur met een klein beetje water en zonder zout.
  • Kook de kapucijners tussen de 5 à 10 minuten, afhankelijk van hoe jong ze zijn. Giet af.
  • Snipper de ui, snijd de champignons en hak de knoflook fijn.
  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Fruit de ui in 2 eetlepels olie goudbruin, schep de kastanjechampignons erbij en roerbak tot ze vocht loslaten. Voeg de knoflook, de salie, de tomatenblokjes en de kapucijners toe.
  • Breng al roerend aan de kook en stoof het geheel afgedekt 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Giet de penne af en roer de rest van de olie erdoor.
  • Doe de penne in 4 diepe borden en schep de saus met de kapucijners erop.