Pasta met kip en kleurrijke tomatenmix
Groenten via bioboerderij de Horsterhof uit Duiven, ze hebben weer kleurrijke tomaten en bijzondere spinazie, ook de kip is biologisch van Kemperkip. De droogwaren kopen we zoveel mogelijk biologisch in.
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
500 g | Kipdij blokjes | |
1 st | Penne pasta | |
1 st | Pesto | |
80 g | Malabar spinazie | |
2 st | Rode ui | |
1 st | Knoflookteen | |
400 g | Cherrytomaten kleurenmix | |
40 g | Pijnboompitten | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in parten en de knoflook in plakjes. Meng de tomaten met de ui, knoflook, de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over de ovenschaal en rooster ca. 15 min. in de oven.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 3-4 min. op hoog vuur bruin en gaar. Schep uit de pan en houd apart.
- Roer de pesto en kookroom door het achtergebleven bakvet en laat de saus in 2-3 min. iets indikken. Giet de pasta af en roer door de saus.
- Meng de kip met de geroosterde tomaten en spinazieblad door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de pijnboompitten.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht