Pasta met kip en kleurrijke tomatenmix

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta
 

Groenten via bioboerderij de Horsterhof uit Duiven, ze hebben weer kleurrijke tomaten en bijzondere spinazie, ook de kip is biologisch van Kemperkip. De droogwaren kopen we zoveel mogelijk biologisch in.

Ingredienten
  1 st Creme Fraiche 125ml
  500 g Kipdij blokjes
  1 st Penne pasta
  1 st Pesto
  80 g Malabar spinazie
  2 st Rode ui
  1 st Knoflookteen
  400 g Cherrytomaten kleurenmix
  40 g Pijnboompitten
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in parten en de knoflook in plakjes. Meng de tomaten met de ui, knoflook, de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over de ovenschaal en rooster ca. 15 min. in de oven.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 3-4 min. op hoog vuur bruin en gaar. Schep uit de pan en houd apart.
  • Roer de pesto en kookroom door het achtergebleven bakvet en laat de saus in 2-3 min. iets indikken. Giet de pasta af en roer door de saus.
  • Meng de kip met de geroosterde tomaten en spinazieblad door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de pijnboompitten.