Pasta met peer en schimmelkaas
Vegetarische pasta van het seizoen. Alle ingredienten zijn lang houdbaar en daarom nu nog beschikbaar. Ik heb voor een niet al te pittige schimmelkaas gekozen om het gerecht ook voor kinderen geschikt te houden. Je kunt hem natuurlijk ook helemaal zonder kaas of met kleine stukjes serveren.
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.
De pasta is biologisch, net als de peren van het Gelders Eiland uit Lobith. De citroenen en walnoten ingekocht (beide ook biologisch). De creme fraiche is van van....
4 st | Peren | |
500 st | Pasta | |
200 g | Schimmelkaas | |
4 st | Eetlepels creme fraiche | |
1 st | Citroen | |
80 g | Walnoten | |
120 ml | Melk | |
Zout, peper | ||
g | Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Schep de helft van de schimmelkaas met een eetlepel boter en de melk in een steelpan en laat het op laag vuur smelten en roer tot het een romige saus is.
- Voeg de crème fraîche toe en laat nog een paar minuten op het vuur staan.
- Snijd de geschilde peren in 4 kwarten, verwijder het klokhuis en besprenkel ze met citroensap.
- Bak de platte zijden van de peren kort in een pannetje met een klontje boter.
- Giet de pasta af, schep de saus erdoor, en de helft van de walnoten erdoor verdeel over de borden.
- Leg de gebakken peer op het gerecht en maal er een beetje peper over. Verkruimel de rest van de schimmelkaas erover, strooi de rest van walnoten erop en dien meteen op.
- Serveer de rucola ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht