Pasta met peer en schimmelkaas
Vegetarische pasta van het seizoen. Alle ingredienten zijn lang houdbaar en daarom nu nog beschikbaar. Ik heb voor een niet al te pittige schimmelkaas gekozen om het gerecht ook voor kinderen geschikt te houden. Je kunt hem natuurlijk ook helemaal zonder kaas of met kleine stukjes serveren.
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.
De pasta is biologisch, net als de peren van het Gelders Eiland uit Lobith. De citroenen en walnoten ingekocht (beide ook biologisch). De creme fraiche is van van....
4 st | Peren | |
500 st | Pasta | |
200 g | Schimmelkaas | |
4 st | Eetlepels creme fraiche | |
1 st | Citroen | |
80 g | Walnoten | |
120 ml | Melk | |
Zout, peper | ||
g | Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Schep de helft van de schimmelkaas met een eetlepel boter en de melk in een steelpan en laat het op laag vuur smelten en roer tot het een romige saus is.
- Voeg de crème fraîche toe en laat nog een paar minuten op het vuur staan.
- Snijd de geschilde peren in 4 kwarten, verwijder het klokhuis en besprenkel ze met citroensap.
- Bak de platte zijden van de peren kort in een pannetje met een klontje boter.
- Giet de pasta af, schep de saus erdoor, en de helft van de walnoten erdoor verdeel over de borden.
- Leg de gebakken peer op het gerecht en maal er een beetje peper over. Verkruimel de rest van de schimmelkaas erover, strooi de rest van walnoten erop en dien meteen op.
- Serveer de rucola ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht