Pasta met peer en schimmelkaas

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Vegetarische pasta van het seizoen. Alle ingredienten zijn lang houdbaar en daarom nu nog beschikbaar. Ik heb voor een niet al te pittige schimmelkaas gekozen om het gerecht ook voor kinderen geschikt te houden. Je kunt hem natuurlijk ook helemaal zonder kaas of met kleine stukjes serveren.

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

De pasta is biologisch, net als de peren van het Gelders Eiland uit Lobith. De citroenen en walnoten ingekocht (beide ook biologisch).  De creme fraiche is van van....

Ingredienten
  4 st Peren
  500 st Pasta
  200 g Schimmelkaas
  4 st Eetlepels creme fraiche
  1 st Citroen
  80 g Walnoten
  120 ml Melk
  Zout, peper
  g Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Schep de helft van de schimmelkaas met een eetlepel boter en de melk in een steelpan en laat het op laag vuur smelten en roer tot het een romige saus is.
  • Voeg de crème fraîche toe en laat nog een paar minuten op het vuur staan.
  • Snijd de geschilde peren in 4 kwarten, verwijder het klokhuis en besprenkel ze met citroensap.
  • Bak de platte zijden van de peren kort in een pannetje met een klontje boter.
  • Giet de pasta af, schep de saus erdoor, en de helft van de walnoten erdoor verdeel over de borden.
  • Leg de gebakken peer op het gerecht en maal er een beetje peper over. Verkruimel de rest van de schimmelkaas erover, strooi de rest van walnoten erop en dien meteen op.
  • Serveer de rucola ernaast.