Pasta met peer en schimmelkaas
Vegetarische pasta van het seizoen. Alle ingredienten zijn lang houdbaar en daarom nu nog beschikbaar. Ik heb voor een niet al te pittige schimmelkaas gekozen om het gerecht ook voor kinderen geschikt te houden. Je kunt hem natuurlijk ook helemaal zonder kaas of met kleine stukjes serveren.
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.
De pasta is biologisch, net als de peren van het Gelders Eiland uit Lobith. De citroenen en walnoten ingekocht (beide ook biologisch). De creme fraiche is van van....
4 st | Peren | |
500 st | Pasta | |
200 g | Schimmelkaas | |
4 st | Eetlepels creme fraiche | |
1 st | Citroen | |
80 g | Walnoten | |
120 ml | Melk | |
Zout, peper | ||
g | Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Schep de helft van de schimmelkaas met een eetlepel boter en de melk in een steelpan en laat het op laag vuur smelten en roer tot het een romige saus is.
- Voeg de crème fraîche toe en laat nog een paar minuten op het vuur staan.
- Snijd de geschilde peren in 4 kwarten, verwijder het klokhuis en besprenkel ze met citroensap.
- Bak de platte zijden van de peren kort in een pannetje met een klontje boter.
- Giet de pasta af, schep de saus erdoor, en de helft van de walnoten erdoor verdeel over de borden.
- Leg de gebakken peer op het gerecht en maal er een beetje peper over. Verkruimel de rest van de schimmelkaas erover, strooi de rest van walnoten erop en dien meteen op.
- Serveer de rucola ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht