Pasta met pesto-tomatensaus
In dagblad Trouw heeft Karin Luiten al jaren een kookrubriek waar ze pakjes en zakjes vervangt voor eigen maaksels. Koren op de molen van PUURland en dus maar eens een recept gekopieerd dat uitstekend aansluit bij de groenten van het seizoen. Het te vervangen pakje was de Pesto Tomatensaus van Honig; de tomaten moet je wel zelf kopen en als dat die smakeloze supermarkttomaten zijn dan is dit recept vol van verse, rijpe producten al heel snel lekker!
Overheerlijke tomaten uit de koude kas van De Horsterhof, net als de ui en knoflook. Courgettes van eigen (Kweek)land, mozzarella, parmezan en pijnboompitten ingekocht bij 't Zuivelhoekje, basilicum van Kweekland en deels ingekocht.
300 st | Pasta | |
800 g | Tomaten | |
1 st | Courgette | |
20 takjes | Basilicum | |
2 st | Mozzarella (bol) | |
2 st | Ui | |
4 st | Knoflookteen | |
40 g | Pijnboompitten | |
40 g | Parmezaanse kaas | |
Olijfolie | ||
Zout, peper | ||
8 g | Chilivlokken |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Zet de over op 200 graden.
- Snijd te mozarella in stukjes en zet apart buiten de koelkast.
- Snij de courgette in kleine dobbelsteentjes en houd apart.
- Snijd de tomaten in kwarten, de ui doormidden en (ontdaan van schil) in parten. Doe samen met een knoflookteen p.p. (gewoon in zijn jasje) in een braadslee, voeg zout, peper en evt. chilivlokken toe en laat een half uur roosteren in de hete oven.
- Haal de braadslee uit de oven, knijp de knoflooktenen uit en pureer alles met de staafmixer in de braadslee of in een kom.
- Pureer een handje vol basilicum p.p. met de staafmixer in een kommetje. Voeg dan de pijnboompitten, parmezaanse kaas en wat zout en peper toe en pureer verder terwijl je olijfolie toevoegd tot de saus een mooie consistentie heeft. Zet apart.
- Kook de pasta gaar in ruim water met een snufje zout.
- Bak de courgette ondertussen rustig enkele minuten in wat olijfolie in een grote hapjespan waar alle ingredienten in passen.
- Voeg de tomatensaus toe en proef.
- Giet de pasta af en voeg bij het tomaten-courgette mengsel. Voeg de helft van de mozzarella toe en hussel alles goed door elkaar.
- Zet de gasten aan tafel, verdeel de saus over de borden en voeg per bord een flinke lepel pesto en de overige mozzarella toe.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht