Pasta met kraakverse peultjes & tomaten
Peultjes zijn de jonge peulen van de doperwtenplant. Ze behoren tot de vlinderbloemigen. De peultjes worden zeer jong geoogst, dan is de schil nog jong en mals en er heeft zich nog geen vlies in de peul gevormd. Heerlijke voorjaarsgroente dus die zich leent voor mooie gerechten.
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.
Peultjes van de eerste oogst van de Horsterhof, lente-uitjes ook van deze bio-dynamische boer. Tomaten worden ingekocht want het is nog te vroeg voor tomaten uit de koude kas of van de grond. De tijm plukken we zelf op Kweekland in Arnhem en de kaas is geraspte biologische kaas van Aurora in Ven-Zelderheide (bij Nijmegen).
300 st | Tagiatelle | |
300 g | Peultjes | |
4 st | Tomaten, in stukjes, zaadjes verwijderd | |
4 st | Lente-uitje | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
80 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Snijd de tomaten in stukken.
Halveer de peultjes.
Snijd de uitjes in lange reepjes en 3 tenen knoflook in plakjes. Rits de tijnblaadjes van de takjes.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de peultjes de laatste 4 minuten mee.
Fruit de lente-ui, knoflook en tijm 2 minuten in 3 eetlepels olijfolie.
Schep de tomaatstukjes erdoor en fruit ze enkele minuten mee. Schep een soeplepel kookvocht van de pasta door de groenten. Giet de pasta met de peultjes af en schep ze door de groenten.
Verdeel over 4 borden en bestrooi met kaas. Bestrooi het gerecht royaal met peper.
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht