Pasta met kraakverse peultjes & tomaten

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta

Peultjes zijn de jonge peulen van de doperwtenplant. Ze behoren tot de vlinderbloemigen. De peultjes worden zeer jong geoogst, dan is de schil nog jong en mals en er heeft zich nog geen vlies in de peul gevormd. Heerlijke voorjaarsgroente dus die zich leent voor mooie gerechten.

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

Peultjes van de eerste oogst van de Horsterhof, lente-uitjes ook van deze bio-dynamische boer. Tomaten worden ingekocht want het is nog te vroeg voor tomaten uit de koude kas of  van de grond. De tijm plukken we zelf op Kweekland in Arnhem en de kaas is geraspte biologische kaas van Aurora in Ven-Zelderheide (bij Nijmegen).

Ingredienten
  300 st Tagiatelle
  300 g Peultjes
  4 st Tomaten, in stukjes, zaadjes verwijderd
  4 st Lente-uitje
  4 st Takje(s) Tijm
  80 st Kaas, geraspt, 100g
  2 st Knoflookteen
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Snijd de tomaten in stukken.

Halveer de peultjes.

Snijd de uitjes in lange reepjes en 3 tenen knoflook in plakjes. Rits de tijnblaadjes van de takjes.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook de peultjes de laatste 4 minuten mee.

Fruit de lente-ui, knoflook en tijm 2 minuten in 3 eetlepels olijfolie.

Schep de tomaatstukjes erdoor en fruit ze enkele minuten mee. Schep een soeplepel kookvocht van de pasta door de groenten. Giet de pasta met de peultjes af en schep ze door de groenten.

Verdeel over 4 borden en bestrooi met kaas. Bestrooi het gerecht royaal met peper.