Pasta met kraakverse peultjes & tomaten
Peultjes zijn de jonge peulen van de doperwtenplant. Ze behoren tot de vlinderbloemigen. De peultjes worden zeer jong geoogst, dan is de schil nog jong en mals en er heeft zich nog geen vlies in de peul gevormd. Heerlijke voorjaarsgroente dus die zich leent voor mooie gerechten.
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.
Peultjes van de eerste oogst van de Horsterhof, lente-uitjes ook van deze bio-dynamische boer. Tomaten worden ingekocht want het is nog te vroeg voor tomaten uit de koude kas of van de grond. De tijm plukken we zelf op Kweekland in Arnhem en de kaas is geraspte biologische kaas van Aurora in Ven-Zelderheide (bij Nijmegen).
300 st | Tagiatelle | |
300 g | Peultjes | |
4 st | Tomaten, in stukjes, zaadjes verwijderd | |
4 st | Lente-uitje | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
80 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Snijd de tomaten in stukken.
Halveer de peultjes.
Snijd de uitjes in lange reepjes en 3 tenen knoflook in plakjes. Rits de tijnblaadjes van de takjes.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de peultjes de laatste 4 minuten mee.
Fruit de lente-ui, knoflook en tijm 2 minuten in 3 eetlepels olijfolie.
Schep de tomaatstukjes erdoor en fruit ze enkele minuten mee. Schep een soeplepel kookvocht van de pasta door de groenten. Giet de pasta met de peultjes af en schep ze door de groenten.
Verdeel over 4 borden en bestrooi met kaas. Bestrooi het gerecht royaal met peper.
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht