Romige pasta met snijbiet

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Snijbiet is een gezonde èn zeer smaakvolle groente die weer volop in de belangstelling staat. Hij is ook nog eens makkelijk te kweken maar moet wel supervers gegeten worden. In dit recept voor 4 personen combineer je de aardse smaak van snijbiet met het zachte van de slagroom. De room voeg je aan het einde toe en levert direct  een lekkere saus voor over de pasta. Door de kleuren van de snijbiet ziet het er ook nog eens prachtig uit. Met dank aan www.snijbiet.nl.

 

Snijbiet uit de koude kas van de Horsterhof (Duiven) evenals de ui en knoflook. Biologische slagroom en pasta ingekocht via de biologische groothandel.En geraspte kaas van de Kaastobbe uit Duiven.

Ingredienten
  1 st Pasta
  600 g Snijbiet
  2 st Ui
  2 st Knoflookteen
  1 st Slagroom 125ml
  1 st Kaas, geraspt, 100g
  2 takjes Rozemarijn
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Zet een pan water met een handje zout op voor de pasta. Doe de pasta in de pan met kokend water en kook volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Was de snijbiet. Snijd de stelen van de snijbiet in kleine stukjes van een halve centimeter en bewaar het apart. Snijd het blad grof en bewaar het apart. Snipper de ui. Rits de blaadjes van de rozemarijntakjes en snipper ze heel fijn.
  • Verwarm een pan met dikke bodem. Doe er een scheutje olie in en bak de ui tot het glazig is. Voeg nu de knoflook toe en bak even mee.
  • Voeg de snijbietstelen toe en bak het 3 minuten mee. Voeg nu het blad toe en bak het nog een minuut of 5 of tot het zacht is. Voeg meteen ook de fijngesneden rozemarijn naar smaak toe.
  • Zet het vuur hoog en giet de slagroom erdoor. Warm het geheel nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep het snijbietmengsel door de afgegoten pasta. Roer goed en schep het op de borden. Geraspte kaas over en … eet smakelijk!