Romige pasta met snijbiet & spekjes
Snijbiet is een zeer gezonde èn zeer smaakvolle groente die weer volop in de belangstelling staat. Hij is ook nog eens makkelijk te kweken maar moet wel supervers gegeten worden, daarom is het in de supermaarkt niet verkrijbaar. Op de Horsterhof wordt hij dinsdagochtend in alle vroegte gesneden, zodat hij dinsdagmiddag/avond nog vers bij jou thuis afgeleverd wordt. Als dat geen korte keten is!
Snijbiet uit de koude kas van de Horsterhof (Duiven). Ui en knoflook van de biologisch dynamische boerderij de Horsterhof in Duiven, biologische slagroom en pasta ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band en oude kaas van De Kaastobbe. Rozemarijn plukken we vers.
2 st | Pasta | |
200 g | Spekjes | |
800 g | Snijbiet | |
2 st | Ui | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Slagroom 125ml | |
2 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 takjes | Rozemarijn | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Zet een pan water met een handje zout op voor de pasta. Doe de pasta in de pan met kokend water en kook volgens de gebruiksaanwijzing.
- Was de snijbiet. Snijd de stelen van de snijbiet in kleine stukjes van een halve centimeter en bewaar het apart. Snijd het blad grof en bewaar het apart. Snipper de ui. Rits de blaadjes van de rozemarijntakjes en snipper ze heel fijn.
- Verwarm een pan met dikke bodem. Doe er een scheutje olie in en bak de ui tot het glazig is. Voeg nu de geperste knoflook en de spekjes toe en bak gedurende 5 minuten mee.
- Voeg de snijbietstelen toe en bak het 3 minuten mee. Voeg nu het blad toe en bak het nog een minuut of 5 of tot het zacht is. Voeg meteen ook de fijngesneden rozemarijn naar smaak toe.
- Zet het vuur hoog en giet de slagroom erdoor. Warm het geheel nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep het snijbietmengsel door de afgegoten pasta. Roer goed en schep het op de borden. Geraspte kaas over en … eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht