Pasta met snijbiet, room en kastanjechampignons
Snijbiet tref je niet zo snel aan in de supermarkt omdat het niet makkelijk houdbaar is. Het echter een heerlijke groente met vele toepassingsmogelijkheden en ook nog eens makkelijk verteerbaar en daardoor zeer geschikt voor kleine kinderen. Dit gerecht combineert de aardse smaak van snijbiet met het zachte van de slagroom. De slagroom voeg je aan het einde toe en zo heb je meteen een lekkere saus voor over de pasta. Door de kleuren van de snijbiet ziet het er ook nog eens prachtig uit.
De snijbiet komt van de volle grond van de Horsterhof. Ook de uien en knoflook komen daar vandaan. De pasta en slagroom ingekocht bij De Nieuwe Band natuurvoeding (bio) en de heerlijke kastanjechampignons komen van De Middelwaard uit Loo. De kaas is van Aurora uit Ven-Zelderheide en raspen we zelf.
600 g | Snijbiet | |
300 st | Pasta | |
1 st | Ui, gesnipperd | |
1 st | Knoflookteen | |
100 st | Slagroom 125ml | |
80 st | Kaas, geraspt, 100g | |
200 g | Kastanjechampignons | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
- Zet een pan water op voor de pasta en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snipper de ui. Snijd de de knoflook in plakjes. Snijd de champignons in plakjes.
- Was de snijbiet. Snijd de stelen van de snijbiet in kleine stukjes van een halve centimeter en bewaar het apart. Snijd het blad grof en bewaar het apart.
- Verwarm een pan met dikke bodem. Doe er een scheutje olie in en bak de knoflook tot hij lichtbruin is. Verwijder de knoflook. Bak de ui licht aan in de knoflook-olie. Voeg nu de champignons toe en bak nog 5 minuten mee.
- Voeg de snijbietstelen toe en bak het 3 minuten mee. Voeg nu het blad toe en bak het nog een minuut of 5 of tot het zacht is.
- Zet het vuur hoog en giet de slagroom erdoor. Warm het geheel nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep het snijbietmengsel door de afgegoten pasta. Roer goed, schep het op de borden of in een grote schaal.
- Bestrooi voor de liefhebbers met kaas en serveer meteen.
-
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met paksoi, cashews en verse shii-take Vers uit de kas! Bekijk gerecht -
Vlees
Aardappeltjes met geroosterde wintergroenten en bistro-worstjes Comfort-food Bekijk gerecht