Pasta met snijbiet, room en kastanjechampignons
Snijbiet tref je niet zo snel aan in de supermarkt omdat het niet makkelijk houdbaar is. Het echter een heerlijke groente met vele toepassingsmogelijkheden en ook nog eens makkelijk verteerbaar en daardoor zeer geschikt voor kleine kinderen. Dit gerecht combineert de aardse smaak van snijbiet met het zachte van de slagroom. De slagroom voeg je aan het einde toe en zo heb je meteen een lekkere saus voor over de pasta. Door de kleuren van de snijbiet ziet het er ook nog eens prachtig uit.
De snijbiet komt van de koude grond van de Horsterhof en/of Kweekland. Ook de uien en knoflook komen daar vandaan. De pasta en slagroom ingekocht bij De Nieuwe Band natuurvoeding (bio) en de heerlijke kastanjechampignons komen van De Middelwaard uit Loo. De kaas is van het Zuivelhoekje uit de Steenstraat.
600 g | Snijbiet | |
300 st | Pasta | |
1 st | Ui, gesnipperd | |
1 st | Knoflookteen | |
100 st | Slagroom 125ml | |
100 st | Kaas, geraspt, 100g | |
200 g | Kastanjechampignons | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
- Zet een pan water op voor de pasta en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snipper de ui. Snijd de de knoflook in plakjes. Snijd de champignons in plakjes.
- Was de snijbiet. Snijd de stelen van de snijbiet in kleine stukjes van een halve centimeter en bewaar het apart. Snijd het blad grof en bewaar het apart.
- Verwarm een pan met dikke bodem. Doe er een scheutje olie in en bak de knoflook tot hij lichtbruin is. Verwijder de knoflook. Bak de ui licht aan in de knoflook-olie. Voeg nu de oesterzwam toe en bak nog 5 minuten mee.
- Voeg de snijbietstelen toe en bak het 3 minuten mee. Voeg nu het blad toe en bak het nog een minuut of 5 of tot het zacht is.
- Zet het vuur hoog en giet de slagroom erdoor. Warm het geheel nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep het snijbietmengsel door de afgegoten pasta. Roer goed, schep het op de borden of in een grote schaal.
- Bestrooi voor de liefhebbers met kaas en serveer meteen.
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht