Pasta met spinazie & rabarber in een kaassaus

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Spinazie en rabarber, ik had het ook niet zelf kunnen bedenken. Maar ze vullen elkaar mooi aan, zijn beide beregezond en helemaal van dit seizoen. Zout hoeft er nauwelijks bij omdat spinazie al veel zout bevat van zichzelf. De honing haalt de ergste zuur van de rabarber en de wortelsalade geeft een mooi zoetje.

 

Rabarber van Kweekland. De biologische spinazie en wortelen zijn van de Horsterhof. De roomkaas koop ik bij het kaaswinkeltje in de Steenstraat. Walnoten ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band.

Ingredienten
  300 st Pasta
  800 g Spinazie
  4 st Rabarber
  400 g Roomkaas
  48 g Walnoten
  400 g Wortelen
  Zout, peper
  Olijfolie
  Mosterd
  Honing
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Maak een wortelsalade door de wortelen te raspen, een lik mosterd, een scheutje (wijn)azijn en wat olie toe te voegen (evt. een schepje honing). Hussel goed. 
  • Was de rabarber. Snijd het voetje en de bovenkant weg en snijd in stukjes van 3 cm. Kook in een pan op heel laag vuur in ± 10 minuten gaar.
  • Spinazie wassen en in grove stukken snijden of scheuren. Zodra de rabarber in slietjes uit elkaar valt toevoegen aan de rabarber. Goed roeren en evt. een beetje water toevoegen en spinazie in enkele minuten laten slinken.
  • Ondertussen pasta koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Roomkaas, honing, walnoten en peper toevoegen aan de spinazie en door elkaar roeren.
  • Serveer met de pasta en de wortelsalade.