Pasta met spinazie & rabarber in een kaassaus
Spinazie en rabarber, ik had het ook niet zelf kunnen bedenken. Maar ze vullen elkaar mooi aan, zijn beide beregezond en helemaal van dit seizoen. Zout hoeft er nauwelijks bij omdat spinazie al veel zout bevat van zichzelf. De honing haalt de ergste zuur van de rabarber en de wortelsalade geeft een mooi zoetje.
Rabarber van Kweekland. De biologische spinazie en wortelen zijn van de Horsterhof. De roomkaas koop ik bij het kaaswinkeltje in de Steenstraat. Walnoten ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band.
300 st | Pasta | |
800 g | Spinazie | |
4 st | Rabarber | |
400 g | Roomkaas | |
48 g | Walnoten | |
400 g | Wortelen | |
Zout, peper | ||
Olijfolie | ||
Mosterd | ||
Honing |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak een wortelsalade door de wortelen te raspen, een lik mosterd, een scheutje (wijn)azijn en wat olie toe te voegen (evt. een schepje honing). Hussel goed.
- Was de rabarber. Snijd het voetje en de bovenkant weg en snijd in stukjes van 3 cm. Kook in een pan op heel laag vuur in ± 10 minuten gaar.
- Spinazie wassen en in grove stukken snijden of scheuren. Zodra de rabarber in slietjes uit elkaar valt toevoegen aan de rabarber. Goed roeren en evt. een beetje water toevoegen en spinazie in enkele minuten laten slinken.
- Ondertussen pasta koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Roomkaas, honing, walnoten en peper toevoegen aan de spinazie en door elkaar roeren.
- Serveer met de pasta en de wortelsalade.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht