Pasta met spinazie & rabarber in een kaassaus
Spinazie en rabarber, ik had het ook niet zelf kunnen bedenken. Maar ze vullen elkaar mooi aan, zijn beide beregezond en helemaal van dit seizoen. Zout hoeft er nauwelijks bij omdat spinazie al veel zout bevat van zichzelf. De honing haalt de ergste zuur van de rabarber en de wortelsalade geeft een mooi zoetje.
Rabarber van Kweekland. De biologische spinazie en wortelen zijn van de Horsterhof. De roomkaas koop ik bij het kaaswinkeltje in de Steenstraat. Walnoten ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band.
300 st | Pasta | |
800 g | Spinazie | |
4 st | Rabarber | |
400 g | Roomkaas | |
48 g | Walnoten | |
400 g | Wortelen | |
Zout, peper | ||
Olijfolie | ||
Mosterd | ||
Honing |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak een wortelsalade door de wortelen te raspen, een lik mosterd, een scheutje (wijn)azijn en wat olie toe te voegen (evt. een schepje honing). Hussel goed.
- Was de rabarber. Snijd het voetje en de bovenkant weg en snijd in stukjes van 3 cm. Kook in een pan op heel laag vuur in ± 10 minuten gaar.
- Spinazie wassen en in grove stukken snijden of scheuren. Zodra de rabarber in slietjes uit elkaar valt toevoegen aan de rabarber. Goed roeren en evt. een beetje water toevoegen en spinazie in enkele minuten laten slinken.
- Ondertussen pasta koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Roomkaas, honing, walnoten en peper toevoegen aan de spinazie en door elkaar roeren.
- Serveer met de pasta en de wortelsalade.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VegetarischCouscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas Voorjaars couscous Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht