Pasta met koudgerookte zalm, spinazie en asperges
Pasta & zalm doen het altijd al goed bij de hele familie hier. Spinazie voor de gezondheid (en de smaak! Volle grond!) en asperges omdat dat gewoon heeeel lekker is en het seizoen maar kort. Nog eens makkelijk te maken ook! Topgerecht!
Mijn vaste leverancier voor de asperges is de Stokhoven in Drempt; volgens kenners de lekkerste in de wijde omgeving. De gerookte zalm komt van de Visbroertjes en is versgerookt. Daarnaast tref je verse biologische spinazie van de Horsterhof in Duiven aan en de ricotta koop ik in bij 't Zuivelhoekje op de Steenstraat in Arnhem.
800 g | Asperges, geschild | |
300 g | Pasta | |
400 g | Spinazie | |
400 g | Zalm, gerookt | |
160 g | Ricotta | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de zalm in stukjes.
- Was de spinazie grondig en snijd grof.
- Snijd de geschilde asperges in stukken van 3 cm breng aan de kook in water met zout en laat 4 minuten doorkoken. Spoel af onder koud stromend water.
- Kook ondertussen de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Voeg de spinazie, de asperges, de pasta en de ricotta samen in een pan en verwarm al omscheppend. De spinazie hoeft niet helemaal geslonken te zijn. Bestrooi met de zalmblokjes en met (versgemalen) zwarte peper.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht