Pasta met zalmforel, spinazie en asperges

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Pasta & zalmforel doen het altijd al goed bij de hele familie. Spinazie voor de gezondheid (en de smaak! Volle grond!) en asperges omdat dat gewoon heeeell lekker is en het seizoen maar kort. Nog eens makkelijk te maken ook! Topgerecht!

 

Mijn vaste leverancier voor de asperges is de Stokhoven in Drempt; geen biologische boer (dan kom ik in Limburg terecht voor asperges) maar wel zeer regionaal. De gerookte zalmforel komt van 't Smallert in Emst waar de forel de tijd krijgt om te groeien en vervolgens gerookt wordt op veluws eikenhout. Daarnaast tref je verse biologische spinazie van de Horsterhof in Duiven aan en de ricotta koop ik in bij 't Zuivelhoekje op de Steenstraat in Arnhem.

Ingredienten
  600 g Asperges
  300 g Pasta
  400 g Spinazie
  200 g Warmgerookte zalmforel met Veluwse kruiden
  160 g Ricotta
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de zalm in blokjes.
  • Was de spinazie grondig en snijd grof.
  • Snijd de geschilde asperges in stukken van 3 cm breng aan de kook in water met zout en laat 4 minuten doorkoken. Spoel af onder koud stromend water.
  • Kook ondertussen de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Voeg de spinazie, de asperges, de pasta en de ricotta samen in een pan en verwarm al omscheppend. De spinazie hoeft niet helemaal geslonken te zijn. Bestrooi met de zalmblokjes en met (versgemalen) zwarte peper.