Pasta met gerookte zalmforel, spinazie en asperges
Pasta & zalm doen het altijd al goed bij de hele familie hier. Spinazie voor de gezondheid (en de smaak! Volle grond!) en asperges omdat dat gewoon heeeel lekker is en het seizoen maar kort. Nog eens makkelijk te maken ook! Topgerecht!
De asperges van Smits uit Heurne, geschild en voor dit gerecht in brokken. De gerookte zalmforel komt van 't Smallert in Emst. Daarnaast tref je verse biologische spinazie via de Horsterhof in Duiven aan en de ricotta komt rechtsstreeks van Buffelboerderij Arns.
800 g | Asperge brokken geschild | |
1 st | Pasta | |
400 g | Spinazie | |
400 g | Zalmforel, warmgerookt met Veluwse kruiden | |
1 st | Ricotta 200gr | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de zalm in stukjes.
- Was de spinazie grondig en snijd grof.
- Breng de asperges aan de kook in water met zout en laat 4 minuten doorkoken. Spoel af onder koud stromend water.
- Kook ondertussen de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Voeg de spinazie, de asperges, de pasta en de ricotta samen in een pan en verwarm al omscheppend. De spinazie hoeft niet helemaal geslonken te zijn. Bestrooi met de zalmblokjes en met (versgemalen) zwarte peper.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Zalmburgers met frisse salade Zelfgemaakte visburgers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vaderdag ontbijt Een ludiek ontbijt met pit! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht