Pasta met koudgerookte zalm, spinazie en asperges
Pasta & zalm doen het altijd al goed bij de hele familie hier. Spinazie voor de gezondheid (en de smaak! Volle grond!) en asperges omdat dat gewoon heeeel lekker is en het seizoen maar kort. Nog eens makkelijk te maken ook! Topgerecht!
Mijn vaste leverancier voor de asperges is de Stokhoven in Drempt; volgens kenners de lekkerste in de wijde omgeving. De gerookte zalm komt van 't Smallert in Emst. Daarnaast tref je verse biologische spinazie van de Horsterhof in Duiven aan en de ricotta komt rechtsstreeks van Buffelboerderij Arns.
800 g | Asperges, geschild | |
1 st | Pasta | |
400 g | Spinazie | |
400 g | Zalm, gerookt | |
1 st | Ricotta 200gr | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de zalm in stukjes.
- Was de spinazie grondig en snijd grof.
- Snijd de geschilde asperges in stukken van 3 cm breng aan de kook in water met zout en laat 4 minuten doorkoken. Spoel af onder koud stromend water.
- Kook ondertussen de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Voeg de spinazie, de asperges, de pasta en de ricotta samen in een pan en verwarm al omscheppend. De spinazie hoeft niet helemaal geslonken te zijn. Bestrooi met de zalmblokjes en met (versgemalen) zwarte peper.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Farmer's Bacon&Cheeseburger, roast potatoes & Jonkheer Bier Brute Lokale Burgers & Bier Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Traditionele Shakshuka Verwarmend vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht