Pasta met gerookte zalmforel, spinazie en asperges

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Pasta & zalm doen het altijd al goed bij de hele familie hier. Spinazie voor de gezondheid (en de smaak! Volle grond!) en asperges omdat dat gewoon heeeel lekker is en het seizoen maar kort. Nog eens makkelijk te maken ook! Topgerecht!

 

De asperges van Smits uit Heurne, geschild en voor dit gerecht in brokken. De gerookte zalmforel komt van 't Smallert in Emst. Daarnaast tref je verse biologische spinazie via de Horsterhof in Duiven aan en de ricotta komt rechtsstreeks van Buffelboerderij Arns.

Ingredienten
  800 g Asperge brokken geschild
  1 st Pasta
  400 g Spinazie
  400 g Zalmforel, warmgerookt met Veluwse kruiden
  1 st Ricotta 200gr
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de zalm in stukjes.
  • Was de spinazie grondig en snijd grof.
  • Breng de asperges aan de kook in water met zout en laat 4 minuten doorkoken. Spoel af onder koud stromend water.
  • Kook ondertussen de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Voeg de spinazie, de asperges, de pasta en de ricotta samen in een pan en verwarm al omscheppend. De spinazie hoeft niet helemaal geslonken te zijn. Bestrooi met de zalmblokjes en met (versgemalen) zwarte peper.